Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Lieksan koronavirustartuntaryppäässä ei uusia tartuntoja ja altistuneet on kartoitettun - yleisellä kaukalopallovuorolla maanantaina 21.9. klo 14.00 - 15.30 välillä olleita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lieksan terveysasemalle (26.9.2020)

Siun sote: Lieksan koronavirustartuntaryppäässä ei uusia tartuntoja ja altistuneet on kartoitettu - yleisellä kaukalopallovuorolla maanantaina 21.9. klo 14.00 - 15.30 välillä olleita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lieksan terveysasemalle (26.9.2020)

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 26.09.2020, 13:10
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Lieksan koronavirusryppäässä ei ole todettu uusia tartuntoja eilisen, perjantain 25.9.2020, jälkeen. Ryppääseen liittyviä koronavirustartuntoja on vahvistettu yhteensä 16 Suomessa. Lisäksi yksi tähän tartuntaryppääseen liittyvä tartunta on todettu ulkomailla.

Altistuneet on kartoitettu ja heitä on kaikkiaan noin 100. Kaikki tiedossa olevat altistuneet on tavoitettu.

 

Lisäksi Lieksan jäähallissa yleisellä kaukalopallovuorolla maanantaina 21.9. klo 14.00 - 15.30 välillä olleita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lieksan terveysasemalle puh. 013 330 2831.

 

Tartunnat keskittyvät Binderholz Nordic Oy:n Lieksan toimipisteeseen. Sahan ja sen yhteistyöyritysten henkilökunta on testattu laajasti koronaviruksen varalta. Karanteeniin on asetettu muutama urheilujoukkue, mutta esimerkiksi kouluissa tai päiväkodeissa ei tartuntoja ole toistaiseksi todettu.

- Jäljitystyö on saatu vietyä ripeästi läpi ja tilanne on hallinnassa. Tilannetta seurataan koko ajan yhteistyössä Lieksan kaupungin kanssa ja lisätoimenpiteisiin ryhdytään tarvittaessa, kertoo Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Lieksan kaupungin alueella on syyskuun loppuun saakka voimassa tarkennettu suositus kasvomaskin käytöstä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia. Lisäksi kaupungin alueella on kielletty yli 50 hengen yleisötilaisuudet. Lieksan kaupunki on varotoimenpiteenä sulkenut viikon ajaksi muun muassa urheilutiloja.

Lieksassa suositellaan, että omaiset ja läheiset harkitsisivat erityisen tarkkaan vierailemista ikäihmisten ja muiden riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden luona syyskuun loppuun saakka.

Koronavirustestejä otetaan Lieksassa myös viikonloppuna

Testauskapasiteettia Lieksassa on lisätty ja koronavirustestin ottaminen onnistuu myös viikonloppuna.

Lievätkin hengitystieoireet on syytä selvittää ja hakeutua koronavirustestiin. Oireiden selvittäminen kannattaa aloittaa tekemällä Omaolo-oirearvio netissä: www.omaolo.fi. Voit myös soittaa omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Paikan päälle Siun soten terveysasemalle tai päivystykseen ei pidä saapua soittamatta ensin. Testin vastausta tulee odottaa kotona ja välttää lähikontakteja muihin ihmisiin.

Seuraava tiedote:

Siun sote tiedottaa Lieksan tartuntatilanteesta tarvittaessa, jos siinä tapahtuu muutoksia.

Aiemmat tiedotteet aiheesta: www.siunsote.fi/korona