Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koti TV:n näkyvyys laajenee – kanava näkyy lähes joka kodissa

Siun sote: Koti TV:n näkyvyys laajenee – kanava näkyy lähes joka kodissa

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Siun soten tarjoama Koti TV -etäkuntoutuskanava näkyy nyt lähes kaikissa maakunnan kodeissa, kun palvelu on laajentunut hiljattain myös Elisan kaapelitalouksiin. Kanava näkyy antennitalouksissa kanavapaikalla 33 ja kaapelitalouksissa (DNA, Telia ja Elisa) kanavapaikalla 66.

Koti TV -kanavalla lähetetään ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ja kulttuuripainotteista ohjelmaa joka arkipäivä klo 11–13. Koti TV:n ohjelmia on mahdollista seurata myös verkossa osoitteessa kotitv.fi. Ohjelmat ovat katsottavissa verkossa samaan aikaan televisio-ohjelmien kanssa eli arkisin klo 11–13.

Ohjelmat ovat olleet erittäin suosittuja ja palaute sisällöstä on ollut hyvin myönteistä. Lähetyksessä on mm. seisten ja istuen tehtäviä jumppaliikkeitä, muistiharjoitteita, laulutuokioita ja kulttuuriohjelmaa. Ohjelmaa voi seurata ja liikunnallisiin osioihin osallistua omassa kodissa. Koti TV on ahkerassa käytössä myös esimerkiksi Siun soten hoivakodeissa.

- Koti TV on käytössä useampana päivänä viikossa. Yleensä televisio on auki koko lähetyksen ajan. Suosituimpia ohjelmia ovat olleet musiikkituokiot ja museoesittelyt. Jumppatuokioihin asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä puitteissa. Koti TV on tuonut virikkeitä asukkaiden arkeen ja hoitajille ideoita, mitä asukkaiden kanssa voisi tehdä. Koti TV on myös lisännyt asukkaiden yhdessäoloa, sairaanhoitaja Helena Toropainen Harjulan hoivakodista kertoo.

Siun sote teki sopimuksen Koti Tv:n näkymisestä Pohjois-Karjalan alueella joulukuussa 2020. Tällä hetkellä sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

 

Tiedote Siun soten internetisivuilla: https://www.siunsote.fi/-/koti-tv-n-nakyvyys-laajenee-kanava-nakyy-lahes-joka-kodissa-?redirect=%2F