Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotustilaisuuksia ilman ajanvarausta Joensuussa ja Lieksassa

Siun sote: Koronarokotustilaisuuksia ilman ajanvarausta Joensuussa ja Lieksassa

Siun sote järjestää koronarokotuksia ilman ajanvarausta Joensuussa ja Lieksassa. Joensuun Walk in -rokotustilaisuus järjestetään torstaina 2.9. klo 13–17 Malmikatu 9 sijaitsevassa rokotuspisteessä. Tilaisuudessa annetaan sekä 1. rokoteannoksia että tehosterokotteita. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta. Näin ollen Joensuun rokotustilaisuudessa tehosterokotteita annetaan 8.7.2021 tai sitä ennen ensimmäisen rokoteannoksen saaneille henkilöille.

Rokotteita annetaan neljän tunnin ajan, kuitenkin enintään 300 rokoteannosta. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Käytössä on Modernan Spikewax-koronarokote.

Ensi viikolla koronarokotus on mahdollista ottaa ilman ajanvarausta myös ilta-aikaan. PK Terveydessä (kauppakeskus Prisman yhteydessä) järjestetään Walk in -rokotuksia ma 6.9. – ke 8.9. klo 16.30–20. Jokaisessa rokotustilaisuudessa on tarjolla 50 Modernan koronarokotetta. Tilaisuudessa annetaan sekä 1. että 2. rokotteita.

Lieksassa koronarokotuksen voi ottaa ilman ajanvarausta keskiviikkona 8.9.2021 klo 8.45–11.35 Lieksan terveysasemalla osoitteessa Korpi-Jaakonkatu 21. Lieksan Walk in -rokotustilaisuudessa annetaan 1. koronarokoteannoksia. Tilaisuudessa on tarjolla 30 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta.

THL:n ohjeistuksen mukaan koronarokotuksen toinen annos voidaan antaa erivalmistajan mRNA-rokotteella, jos toisen rokoteannoksen ottamista halutaan aikaistaa. Näin ollen tehosterokotteen Modernan rokotteella voivat ottaa henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen raokotteen joko Modernan koronarokotteella tai Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella. Vastaavasti 1. rokoteannoksen Modernan rokotetta saaneet voivat ottaa 2. annoksen Biontech-Pfizerin rokotteella. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Siun sotessa on käytössä Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokote ja Modernan Spikewax-koronarokote. Modernan koronarokotteeseen liittyen Japanissa on havaittu ongelmia. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tiedotteen mukaan mahdollisesti tuotevirheitä sisältäviä Modernan rokote-eriä ei ole tuotu Suomeen eikä muuallekaan Eurooppaan. Ongelma ei tiedotteen mukaan koske niitä tuotantolinjoja, joilla EU-alueelle tuotavat rokote-erät valmistetaan.

Walk in -rokotuksia myös yliopistolla ja ammattikorkeakoululla

Myös oppilaitokset jatkavat ilman ajanvarausta toteutettavia koronarokotustilaisuuksia. Ensi viikolla tiistaina 7.9.2021 klo 9–11 ja 12.30–14.30 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella järjestetään Walk in -rokotus yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille. Carelia-rakennuksen aulassa järjestettävässä tilaisuudessa on tarjolla 200 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta.

Keskiviikkona 8.9.2021 Walk in -rokotus järjestetään puolestaan Karelia ammattikorkeakoulun Wärtsilän kampuksella klo 9–11 ja klo 12.30–14.30. Tilaisuudessa ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja työntekijöille on tarjolla 200 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta.

Oppilaitosten rokotustielaisuuksissa aamupäivällä klo 9–11 annetaan ensisijaisesti 1. rokoteannoksia ja iltapäivällä klo 12.30–14.30 annetaan sekä 1. rokoteannoksia että tehosterokotteita. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua 1. rokoteannoksesta. Yliopiston tilaisuudessa tehosterokote annetaan 13.7. tai sitä ennen 1. rokotteen saaneille ja ammattikorkeakoulun rokotuksissa 14.7. tai sitä ennen 1. rokotuksen saaneille henkilöille.

 

Tiedote Siun soten internetsivuilla: https://www.siunsote.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/Pd3n5XvvikRz/content/koronarokotustilaisuuksia-ilman-ajanvarausta-joensuussa-ja-lieksassa?