Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Korona-altistumisia kouluissa ja varhaiskasvatusryhmissä viikonlopun ja alkuviikon aikana (25.8.)

Siun sote: Korona-altistumisia kouluissa ja varhaiskasvatusryhmissä viikonlopun ja alkuviikon aikana (25.8.)

Viikonlopun ja alkuviikon aikana on selvinnyt useampia altistumisia kouluissa ja varhaiskasvatusryhmissä eri puolilla maakuntaa.

Viikonlopun aikana on todettu koronavirukselle altistumisia Lieksassa yhdessä ryhmäperhepäivähoitoryhmässä ja Liperissä yhdessä esikouluryhmässä. Altistuneita on Lieksassa kymmenen ja Liperissä 16. Lisäksi Joensuussa normaalikoulussa on yksi luokka asetettu karanteeniin. Toimijat ovat tiedottaneet asiasta omissa kanavissaan.

Tiistaina 24.8. on lisäksi tullut ilmi altistuminen Lieksan keskuskoulun alakoulun esikouluryhmässä, perhepäivähoidossa sekä sählykoulussa. Koulu, perhepäivähoito ja kerho tiedottaa asianosaisille asiasta omissa kanavissaan ja Siun sote on muutaman päivän kuluessa yhteydessä altistuneisiin.

Useiden joukkoaltistumisien vuoksi tartunnanjäljityksessä on runsaasti työtä. Myös Siun soten Päivystysavun numeroon tulee runsaasti kyselyitä mahdollisiin altistumisiin, mikä aiheuttaa ruuhkaa. Ruuhkien ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa koulujen, päiväkotien tai harrastusseurojen omissa kanavissaan antamia ohjeita. Siun soten verkkosivuille on koottu myös ohjeita koronavirukselle altistuneille ja tartunnan saaneille. Ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle.

Siun sote muistuttaa kasvomaskien käytön, turvavälien ja koronarokotteen ottamisen tärkeydestä. Erityisesti koronaviruksen deltavariantti leviää herkästi.

 

Tiedote Siun soten internetsivuilla: https://www.siunsote.fi/-/korona-altistumisia-kouluissa-ja-varhaiskasvatusryhmissa-viikonlopun-ja-alkuviikon-aikana?redirect=%2F