Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Rokotusvuorossa olevan riskiryhmän ja yli 80-vuotiaiden rokotuksia jatketaan ensi viikolla

Rokotusvuorossa olevan riskiryhmän ja yli 80-vuotiaiden rokotuksia jatketaan ensi viikolla

Siun sotessa jatketaan ensi viikolla koronarokotuksissa nykyisissä rokotusryhmissä. Rokotusvuorossa ovat yli 80-vuotiaat henkilöt sekä vuosina 1952–1956 syntyneet henkilöt, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus*.

Siun sote on soittanut yli 80-vuotiaille pohjoiskarjalaisille ja tarjonnut aikaa koronarokotukseen. Soittokierros on saatu lähes päätökseen ja rokotuksia jatketaan ensi viikolla.

Vastaavanlainen soittokierros käynnistetään ensi viikolla Siun soten alueen omaishoidettaville ja omaishoitajille. Puhelussa koronarokotusaikaa tarjotaan yli 75-vuotiaille omaishoidettaville ja heidän yli 70-vuotialle omaishoitajille. Muiden omaishoidettavien ja -hoitajien rokotukset käynnistyvät myöhemmin noudattaen rokotusjärjestyksen mukaisia ikäryhmiä.

Sairauden perusteella vakavimpaan riskiryhmään* kuuluvien vuosina 1952–1956 syntyneiden eli tänä vuonna 65–69-vuotiaiden rokotuksia jatketaan myös ensi viikolla. Kyseiseen rokotusryhmään kuuluvat voivat varata koronarokotusajan verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Verkkoajanvaraukseen pääsee osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset ja puhelinajanvaraus palvelee numerossa 013 330 2131. Uusia rokotusaikoja riskiryhmään kuuluville avataan maanantaina 15.3.2020 klo 8.

Rokotusjärjestystä tarkennetaan THL:n ohjeiden mukaan

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR päätti keskiviikkona 10.3.2021, että AstraZenecan rokotetta voi antaa myös yli 70-vuotialle henkilöille. Aiemmin rokote oli käytössä vain alle 70-vuotiaille, minkä vuoksi iäkkäiden rokotusten kanssa samaan aikaan käynnistettiin myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien rokotukset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kokonaan uudet rokotusajat tulee pyrkiä antamaan ensin iäkkäimmille henkilöille, mikäli se nopeuttaa ikääntyneiden rokotuksia ja on rokotusjärjestelyjen puolesta sujuvasti toteutettavissa.

Siun sote selvittää uuden päätöksen vaikutukset koronarokotusten järjestämiseen Pohjois-Karjalassa ja tiedottaa mahdollisista muutoksista ensi viikon aikana.

 

*vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

 

https://www.siunsote.fi/-/rokotusvuorossa-olevan-riskiryhman-ja-yli-80-vuotiaiden-rokotuksia-jatketaan-ensi-viikolla?