Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Rakennuskannan selvitystyö käyntiin Lieksassa

Rakennuskannan selvitystyö käyntiin Lieksassa

Maastoselvitystyö käynnistyy 16.8. Viekijärven länsipuolella ja Mätäsvaaran alueella

Lieksan kaupunki selvittää lieksalaisten kiinteistöjen ja rakennustietojen tilannetta kaupungin rakennusrekisterin, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterin sekä Verohallinnon rekisterin ajantasaistamiseksi. Vuonna 2020 tehdyn selvityksen mukaan kaupungin rakennusrekisteristä puuttuu noin 13000 rakennusta, millä on merkittävä vaikutus kaupungin kiinteistöverotuottoihin. Kaupunki on päättänyt aloittaa työn yhden rajatun alueen osalta konsulttityönä, alueeksi on valittu Viekijärven länsipuoli ja Mätäsvaaran alue. Konsulttina toimii PwC Suomi.

Selvityksen vuoksi Viekijärven länsipuolella ja Mätäsvaaran alueella käynnistyy 16.8.2021 noin kuukauden mittainen maastoselvitystyö. Maastoselvitystyö ja kiinteistökohtainen rekisteritietojen päivitys tehdään PwC:n ja kaupungin henkilöstön yhteistyönä. Mittauskäynnillä kiinteistön alueella käy kaksi konsulttiyhtiön työntekijää ja yksi henkilö Lieksan kaupungilta.

Kiinteistötietojen osalta selvitetään muun muassa rakennusten sijainti, ulkomitat, käyttötarkoitus ja muut perustiedot. Selvitystyö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa eikä läsnäoloa paikan päällä. Työ tapahtuu ulkona, eikä rakennusten sisätiloihin ole tarvetta mennä.

 

Lisätietoja:

Rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen, p. 040 1044 790

Tarkastusinsinööri Jari Pyykkö, p. 040 1044 791 (vuosilomalla 15.8. saakka)