Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Rajaseutujen ääni kuuluviin

Rajaseutujen ääni kuuluviin

Tohmajärven, Lieksan, Juuan, Kuhmon ja Suomussalmen kuntajohtajat tapasivat Domnan pirtillä Suomussalmen Kuivajärvellä 6.6.2019. Teemana tapaamiselle oli matkailun ja erityisesti Runon ja Rajan tien matkailumahdollisuuksien kehittäminen. Kotimaan matkailu on nyt kovassa nosteessa ja itäraja on erittäin mielenkiintoinen kulttuuriltaan, sotahistorialtaan ja luonnoltaan.

Matkailun lisäksi linjattiin tärkeimpiä edunvalvontateemoja ja käytiin läpi hallitusohjelman linjauksia.

- Pidämme hyvänä ja tärkeänä hallitusohjelman linjausta siitä, että aluekehitysrahoituksen taso ja harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema turvataan. Hallitusohjelman tahto turvata Rajavartiolaitoksen suorituskyky muuttuvassa toimintaympäristössä on hyvä, mutta tämä tulee näkyä konkreettisesti euroina rajavalvonnan toteuttamiseen, kuntajohtajat linjaavat.

1.2.2019 ensimmäistä kertaa pidetylle rajakuntafoorumille halutaan jatkoa. Foorumi on tärkeä rajakuntien asioiden läpikäymiseen ministeriöiden kanssa. Harvaan asutun maaseudun parlamentaariselle ryhmälle toivotaan pysyvä jatko eduskunnassa.

- Alueellinen kuljetustuki ja sen tason nostaminen on alueemme yrityksille erityisen merkittävä asia, kuntajohtajat evästävät tulevaa hallitusta.

Tohmajärven, Ilomantsin, Lieksan, Juuan, Kuhmon ja Suomussalmen kuntajohtajat tapasivat ensimmäisen kerran 23.11.2018 Lieksassa. Tavoitteena on tavata 2-3 kertaa vuodessa pohtimaan rajaseutujen yhteisiä asioita. Ajatus tapaamiseen lähti siitä, että kaltaisillamme kunnilla on paljon mahdollisuuksia yhteistyössä ja edunvalvonnassa. Ylipäätään Itä-Suomen äänen pitää kuulua ja näkyä vahvemmin. Tänään nimitetyiltä ministereiltä toivotaan aktiivista tutustumista rajaseutujen asioihin.

 

 

Lisätietoja:

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä, 044 725 5220

Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen, 044 777 3344

Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen, 040 105 4001

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, 040 10 44 001

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen, 040 104 2001