Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Polkupyörien nastarengastuotanto käynnistettiin uudelleen Suomessa – Lieksassa harvinaista erikoisosaamista maailmantasolla

Polkupyörien nastarengastuotanto käynnistettiin uudelleen Suomessa – Lieksassa harvinaista erikoisosaamista maailmantasolla

Lieksassa sijaitsee yksi harvoista polkupyörien nastarengastehtaista maailmassa. LieksaTyres Oy jatkaa Suomen Rengastehtaan kesällä päättynyttä toimintaa samoissa tuotantotiloissa ja saman henkilökunnan kanssa. Ensimmäisenä tavoitteena Suomi Tyres -renkailla on markkinajohtajan asema Skandinaviassa.

 

– Me tunnemme talviolosuhteet parhaiten maailmassa. Sen lisäksi meiltä Lieksasta löytyy nastoituskapasiteetti ja -osaaminen, johon vain harva rengastehdas maailmassa pystyy, sanovat LieksaTyres Oy:n perustajat, yrittäjät Timo Väänänen ja Jani Turunen.

 

LieksaTyres omistaa käyttöoikeudet suomalaisten tuntemaan ja arvostamaan Suomi Tyres -rengasmerkkiin. Ensimmäiset Lieksassa valmistetut Suomi Tyres -renkaat tulevat myyntiin lokakuussa.

 

Pienen paikkakunnan erikoisosaamisella tavoitellaan markkinajohtajan asemaa ensin Skandinaviassa – sitten katse käännetään Keski-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.


Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen syntyneeseen yrityskauppaan. -Molemmat toimijat ovat innovatiivisia pitkän linjan yrittäjiä, jotka ennakkoluulottomasti rakentavat yritystoimintaa kasvu tähtäimessään.

 

LieksaTyres Oy kasvattaa alueen teollisuustyöpaikkoja kahdeksalla henkilöllä. -Samassa tuotantorakennuksessa tuotetaan sekä polkupyörien nastarenkaita että Nokian raskaita renkaita, mikä lienee ainutlaatuista koko maailmassa, Määttänen kertoo.

 

Tavoitteena kasvattaa talvipyöräilybuumia

Talvipyöräilyn markkinat ovat kasvussa sekä meillä että maailmalla. LieksaTyres vastaa kysyntään 100 000 renkaan vuosikapasiteetilla. Tuotannossa on jo nyt toistakymmentä eri nastarengasmallia, ja tavoitteena on tuoda joka vuosi markkinoille 2-3 uutta mallia.

 

– Pyöräily on vahvassa kasvussa ja sitä tukee tällä hetkellä moni eri tekijä: Pyöräily nähdään ekologisena ja kustannustehokkaan liikkumistapana. Uudet sähköpyörät taas tuovat työmatkapyöräilyn yhä useamman ulottuville. Uskomme, että kotimaiset nastarenkaat lisäävät kiinnostusta myös talvipyöräilyyn, sanoo myynti -ja markkinointijohtaja Juho Huttunen Huntterilta, joka vastaa Suomi Tyres -renkaiden myynnistä ja markkinoinnista.

 

Lisätietoja antaa

Timo Väänänen, LieksaTyres Oy, toimitusjohtaja, 0400-675191

Juho Huttunen, Oy Huntteri Ab, myyntijohtaja, 0400-775860

 

Lieksalainen LieksaTyres Oy on kotimainen nastarengasvalmistaja, joka työllistää 8 henkilöä. Yhtiön taustalla ovat kokeneet lieksalaiset yrittäjät: leipomoyrittäjänä uransa tehnyt Timo Väänänen sekä polkupyöräalan ammattilainen ja paikallinen pyöräkauppias Jani Turunen. Yhtiön Suomi Tyres -merkin renkaat suunnitellaan ja paistetaan Suomessa, myös renkaiden nastat tulevat Suomesta.

 

Turkulainen Huntteri on Suomen johtava polkupyörien ja tarvikkeiden tukkuliike ja Suomen suurimpia maahantuojia. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 16 M€. Huntterin asiakkaita ovat polkupyöräilyn erikoiskaupat ja urheiluliikkeet kautta maan.