Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan Vuoden kylä on kyläpari Karhunpää – Kalliojärvi Nurmeksesta

Pohjois-Karjalan Vuoden kylä on kyläpari Karhunpää – Kalliojärvi Nurmeksesta

Pohjois-Karjalan Kylät ry:n ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton perinteinen Vuoden kylä -kilpailu oli käynnissä jälleen kevään 2020 aikana.

Tämän vuotinen Vuoden kylän valinta oli haastava, sillä hakemusten taso oli erittäin laadukas. Pohjois-Karjalan Kylät ry:n ja maakuntaliiton edustajista koostuvan valintaraadin mukaan kisa oli todella tiukka ja päätös ei ollut helppo. Valintaraati arvosti kaikissa hakijakylissä näkyvää aktiivisuutta.

Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ovat valinneet Vuoden kyläksi kyläparin Karhunpää-Kalliojärvi Nurmeksesta. Karhunpää ja Kalliojärvi ovat perinteisiä kyliä, joissa on perinteistä kylätoimintaa, mutta myös rohkeutta uudistaa toimintaa. Valinnan perusteina on ennen kaikkea loistava fiilis ja tekemisen meininki, mikä kyläparista välittyy.

Muita perusteluja valinnalle:
• Kyläparissa on tehty pitkään ja aktiivisesti kylätoimintaa ja osallistuttu sankoin joukoin muun muassa kyläiltoihin.
• Alueen yhteishenki on harvinaisen hyvä. Karhunpään ja Kalliojärven kylät yhdistivät oma-aloitteisesti kyläyhdistysten ja alueen muiden järjestöjen toiminnan. Yhteistyöstä on hyvänä esimerkkinä täysin talkoilla remontoitu Karhunpään kylätalo.
• Kylätalon myötä alueella on alkanut uusi kausi. Perinteisten tekemisten ohjeen on aloitettu uudenlaista toimintaa. Kylätalo on runsaassa käytössä ympäri vuoden.
• Karhunpään alue on myös ollut ympäristönhoidossa edelläkävijä, Kalliojärven kyläyhdistys on tehnyt ja tekee edelleen merkittävää kosteikkojen rakentamista ja vesistöjen kunnostusta.
• Kalliojärven kyläyhdistys on koonnut kyläkirjan täysin talkoovoimin

Vuoden kylä palkitaan maakuntapäivänä 29.8.2020 Karhunpään kylätalolla järjestettävän tapahtuman yhteydessä.
Karhunpää -Kalliojärvi osallistuu myös valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun, joka ratkeaa vuoden 2020 loppupuolella.

 

Lisätietoja:
Kyläasiamies Erkki Martikainen, 044 2940 800, pkkylat@kylat.fi