Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään lauantaina 29.8.2020 eri puolilla Pohjois-Karjalaa

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään lauantaina 29.8.2020 eri puolilla Pohjois-Karjalaa

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton verkkosivujen tapahtumakalenteri alkoi täyttyä vauhdikkaasti kesälomien jälkeen maakuntapäivän tapahtumista. Tämän viikon aikana pidetään yli 50 tilaisuutta eri puolilla maakuntaa. Niistä suurin osa järjestetään lauantaina 29.8.

- Maakuntapäivän tekijöillä on ilahduttavan hyvä vauhti ja innostus päällä. Useimmilla kaikki järjestelyt ovat jo valmiina, kertoo kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi maakuntaliitosta.

Korona on varjostanut myös maakuntapäivän järjestelyitä. Tätä Pohjois-Karjalan syntymäpäivää on kuitenkin tavattu juhlistaa pienimuotoisesti monessa paikassa, mikä on tässä ajassa erityisen toimiva ratkaisu. Ennakkoon arvioituna yli 500 hengen tapahtumia on vain muutamia.

- Emme ole kovin huolissamme, mutta tiedostamme riskit ja olemme varautuneet turvatoimiin. Kaikissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten korona-ohjeistuksia ja määräyksiä. Lisäksi kahdeksan tapahtumaa järjestetään joko kokonaan tai osin etänä internetin kautta, Ojajärvi sanoo.

Maakuntapäivänä jaetaan viimevuotiseen tapaan Yksinäisyyttä vähentävä teko -palkinto ja Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä. Palkinnot jaetaan lauantaina kello 9 alkavassa tilaisuudessa maakuntaliiton toimistolla Joensuussa (Pielisjoen linna). Paikalla ovat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen.

 

Maakuntapäivää vietetään nyt kolmatta kertaa. Juhlapäiväksi on linjattu elokuun viimeinen lauantai. Kun Pohjois-Karjalan alueen katsotaan saaneen ”määritelmän” vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa, niin ensi vuonna vietetäänkin sitten maakunnan 300-vuotisjuhlia.

Maakuntapäivän tapahtumat ovat avoimia kaikille.

Maakuntapäivän tapahtumatarjontaan voi tutustua myös osoitteen www.pohjois-karjala.fi/maakuntapaiva kautta.

 

Lieksa mukana maakuntapäivässä kolmella tapahtumalla

Lieksassa maakuntapäivän ohjelmaa on tarjolla Pankakosken koko perheen rantatapahtumassa, Hyvinvointikeskus Liehussa Loiskis-trion konsertissa ja Brahe-salissa Opin teillä -näytelmän parissa.

Lieksan tapahtumat voi tarkistaa kaupungin tapahtumakalenterista www.lieksa.fi/tapahtumakalenteri