Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on huononemassa (5.10.2020)

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on huononemassa (5.10.2020)

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 05.10.2020, 13:18
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa loppuviikosta paljastunut koronavirustartuntojen ryväs on laajentumassa nopeasti. Ryppääseen liittyy tällä hetkellä kymmenkunta varmistettua tartuntaa ja altistuneita on yli sata.

Tartuntojen selvitystyö ja altistuneiden kartoittaminen on paraikaa käynnissä. Altistumiset ovat tapahtuneet useissa eri työpaikoissa ja harrastusryhmissä, mikä aiheuttaa laajoja karanteeneja Joensuun seudulla. Altistuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Siun soten terveyspalveluissa otetaan välittömästi kasvomaskit käyttöön kaikessa asiakastyössä sekä toimipisteiden yleisissä tiloissa kuten odotusauloissa. Myös asiakkaiden ja potilaiden toivotaan huomioivan maskin käytön Siun soten toimipaikoissa, jos sen käyttö on henkilölle mahdollista.

Viikonlopun aikana Siun soten toiminta-alueella on varmistunut myös muita yksittäisiä koronavirustartuntoja. Osa tartunnoista liittyy muualla Suomessa todettuihin tartunta- ja altistumisryppäisiin. Tilannetta seurataan ja toimenpiteitä arvioidaan päivittäin, ja niistä tiedotetaan tarvittaessa.

 

Lieksan tartuntatilanne on pysynyt hallinnassa

Lieksan koronavirustilanne on pysynyt hallinnassa. Viime päivien aikana uusia tartuntoja on todettu enää vain jo karanteenissa olleilla henkilöillä, eikä uusia altistumisia ole syntynyt. Viimeiset kolme tartuntaa Lieksan ryppäässä varmistuivat viikonlopun aikana.

Lieksan tartuntaryppäässä on 21.9. jälkeen varmistunut yhteensä 33 koronavirustartuntaa ja karanteeniin asetettuja virukselle altistuneita henkilöitä on yli sata. 14 vuorokautta kestävät karanteenit alkavat päättyä lähipäivinä.

Lieksan kaupungin alueella on tällä hetkellä voimassa maskisuositus kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia. Lisäksi kaupungin tietyt toimipaikat ovat olleet suljettuina. Rajoitustoimien jatkoa tarkastellaan keskiviikkona 7.10. ja asiasta tiedotetaan sen jälkeen.