Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pielisen Pianoseura onnistui flyygelihankkeessa

Pielisen Pianoseura onnistui flyygelihankkeessa

Lieksaan tulee täysimittainen konserttiflyygeli

 

Pielisen Pianoseura ry tiedottaa tehneensä kauppasopimuksen täysimittaisesta Steinway D-konserttimallin flyygelistä. Varainhankinta on kestänyt nyt runsaat kaksi vuotta, ja se sai merkittävät sysäykset ensin Kukko Boys-yhtyeen varainhankintakonsertista tammikuussa 2017, ja edelleen Suomen Kulttuurirahaston myöntäessä hankkeelle suurimman yksittäisen pääomalahjoituksen apurahan muodossa samana keväänä. Lähtökohtana hankkeessa oli mahdollistaa Lieksan kaupunkiin ensimmäinen täysimittainen flyygeli, joka olisi yhtäläisesti niin kulttuuritoimen, Lieksan Vaskiviikon, Pielisen pianopäivien, Pielinen soi-tapahtuman kuin musiikkiopistonkin opetus- ja konserttikäytössä. Flyygelin myötä salin kiinnostavuus kasvaa Nurmes-talon Hannikaisen salin tasolle, kun Pielisen Karjalassa on tämän jälkeen toinenkin täysimittainen Steinway-flyygeli.

 

Pielisen Pianoseura käynnistää seuraavaksi neuvottelut kaupungin kanssa flyygelille toteutettavasta suojatilasta Brahe-salin kylkeen, varastotilan puolelle. Flyygelin kunnossa pysyminen edellyttää vedotonta tilaa, jossa ilmankosteus ja lämpötila pysyvät tasaisina. Nykyisellään varastotilassa edellytys ei täyty ennen kaikkea tilassa olevan ulko-oven vuoksi. Ennen Brahe-saliin sijoittamista flyygeli sijoitettaneen musiikkiopiston Eskelisen saliin. Flyygeli on kesän aikana pintakäsiteltävänä, ja se siirretään lakkauksen kuivumisen jälkeen Lieksaan elokuussa.

 

Pielisen Pianoseura ry perustettiin keväällä 2017. Yhdistys on vastannut Flyygeli Lieksaan-hankkeesta sekä musiikkiopistolaisille hankittavista lainapianoista, joita on toimitettu halukkaille oppilaille ensivirityksineen. Pianoseuran puheenjohtaja on Vesa Kangas, ja hankkeen ohjaavana hallitusjäsenenä on toiminut kansainvälinen pianotaiteilija Janne Mertanen. Yhdistyksen rahastonhoitajana on toiminut Pielisen Karjalan musiikkiopiston rehtorin tehtävissä aiemmin toiminut, nykyisin Keski-Karjalan musiikkiopiston rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen.

 

Lisätiedot:

Pianotaiteilija Janne Mertanen p. 044 5051496, janne@jannemertanen.com

Rahastonhoitaja Susanna Ertolahti-Mertanen, p. 0400 860 033, susanna@musiikkiseikkailu.com

www.facebook.com/flyygelilieksaan