Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Pankakosken matonpesulaituri poistuu käytöstä Lieksassa

Pankakosken matonpesulaituri poistuu käytöstä Lieksassa

 

Pankakosken matonpesulaituri on Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitoksen katselmuksella todettu olevan huonossa kunnossa ja uppoamassa. Tämän vuoksi laituri asetetaan välittömästi käyttökieltoon.

 

Lieksan ympäristönsuojelusihteerin mukaan vedenpäällä sijaitseva laituri, mistä pesuaineet ja lika huuhtoutuvat veteen, ei ole vesiensuojelun kannalta suotavaa. Mattojen pesu vesistön äärellä likaa vesistöjä ja edesauttaa rehevöitymistä ja siten esimerkiksi leväongelmia.

Näin ollen Pankakosken huonokuntoinen matonpesulaituri tullaan purkamaan. Laituri sijaitsee Tornator Oy:n mailla.

 

Pankakoskella nykyisen laiturin läheisyydessä ei ole viemäriverkostoa, joten mahdollinen uusi paikka tulee päättää yhteistyössä kaupungin, kuntatekniikkaliikelaitoksen ja vesihuoltoliikelaitoksen kanssa. Uuden laiturin rakentaminen on investointi, joten esitys uuden laiturin rakentamisesta on mahdollinen aikaisintaan ensi vuoden talousarvioon.

 

Lieksan keskustan matonpesupaikka sijaitsee Lieksanjoen varrella urheilupuiston vieressä Urheilukadun päässä. Pesupaikka on varustettu usealla altaalla ja mattomankelilla. Matonpesupaikka on avoinna klo 6-22.

 

Lisätietoja: Kuntatekniikan päällikkö Ritva Patja, puh. 040 1044 704, vihertyönjohtaja Esa Ullgren puh. 040 1044 753.