Navigaatiovalikko

LIeksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Nokian raskaiden renkaiden valmistus Lieksassa jatkuu

Nokian raskaiden renkaiden valmistus Lieksassa jatkuu

Nokian Raskaat Renkaat ja Lieksan Kiinteistöt Oy ovat solmineet vuokrasopimuksen liittyen sisärenkaiden valmistamiseen Lieksassa. Nokian Raskailla Renkailla on tuotantotilat Teollisuuskylässä Kerantiellä.

 

Samassa kiinteistössä toimivat aiemmin myös konkurssin tehneet PK Kappi Oy sekä Suomen Rengastehdas Oy. Lieksan Kiinteistöt Oy:llä ja Lieksan Logistiikkahalli Oy:llä oli kiinteistöstä lunastussopimus eli vuokranantajana kiinteistössä oleville vuokralaisille toimi Lieksan Logistiikkahalli Oy.

 

-Lunastussopimus purkaantui konkurssien myötä, ja kiinteistö on siirtynyt takaisin Lieksan Kiinteistöt Oy:n omistukseen, taustoittaa muutoksia Lieksan Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vacklin. Vuokrasopimus Nokian Raskaiden Renkaiden kanssa on tehty tiloista kesän aikana.

 

Nokian Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja Manu Salmi kiittelee Lieksan Kiinteistöt Oy:tä nopeasta reagoinnista muuttuneeseen tilanteeseen kiinteistön osalta. -Vuokrasopimuksella varmistettiin se, että sisärenkaiden valmistus jatkuu Lieksassa entiseen tapaan. -Sopimus paitsi turvaa sisärenkaiden valmistuksen tuleviksi vuosiksi, myös mahdollistaa toiminnan jatkokehittämisen.

 

Vacklin kertoo, että yhteistyö Nokian Raskaiden Renkaiden kanssa on alkanut hyvin. -Uskon, että solmittu vuokrasopimus antaa puolin ja toisin mahdollisuuden Nokian Raskaiden Renkaiden tuotannon kehittämiseen Lieksassa.

 

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen vuokrasopimuksen solmimiseen sekä tuotannon jatkumiseen Lieksassa. -Nokian Raskaiden Renkaiden tuotannolla on sekä suuri brändiarvo Lieksalle, että merkitystä teollisuustyöpaikkojen pysymiseen alueella.

 

PK Kappi Oy:n ja Suomen Rengastehdas Oy:n konkurssin myötä kiinteistöstä vapautuu elokuun lopussa noin 11.000 m2 teollisuus- ja toimistotilaa. -Tilat ovat muokattavissa eri kokoisiksi teollisuus- ja toimistokokonaisuuksiksi, ja se on Lieksan Kiinteistöt Oy:n suurin yhtenäinen, vapaana oleva tila yrityskäyttöön, Vacklin sanoo.

 

Kuvassa Nokian Raskaat Renkaat toimitusjohtaja Manu Salmi ja Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

 

Lisätietoja:

Pasi Antinmaa, Plant Director, p. 0500 402 1394

Jarmo Vacklin, toimitusjohtaja, 040 308 4988

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 04010 44001