Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Naisten uintivuoro vakinaistetaan ja työttömien uintilipun hinta alenee Lieksassa

Naisten uintivuoro vakinaistetaan ja työttömien uintilipun hinta alenee Lieksassa

Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 11.1.2022 vakinaistaa naisten uintivuoron ja alentaa työttömien uintimaksua Lieksan uimahallissa. Naisten uintivuorot alkavat 22.1. ja muutos työttömien uimalipun hintaan tulee voimaan 1.2. alkaen.

Kaupungille tehdyn esityksen pohjalta Lieksan uimahallissa järjestettiin kolmen kuukauden kokeilu naisten uintivuorosta syksyllä 2021 lauantaiaamuisin klo 9 – 11. Uimassa kävi keskimäärin kolmekymmentä naista jokaisella vuorolla. -Naisten uintivuoron toteutus sujui ongelmitta ja kokeilusta tuli uimareilta kaupungille myönteistä palautetta. Lisäksi vuoron tasainen kävijämäärä kertoo sen tavoittaneen kohderyhmän hyvin ja vuorolle voi sanoa sen perusteella olevan myös tilausta, taustoittaa kokeilun tuloksia liikuntasihteeri Jarmo Honkanen.

Työttömien uintilipun hinta on jatkossa 4,50 euroa ja työttömät kuuluvat jatkossa samaan alennusryhmään eläkeläisten, opiskelijoiden, invalidien ja varusmiesten kanssa. Aiemmin työttömille on ollut tarjolla yksi maksuton uintikerta viikossa torstaisin klo 11 – 14 ja muilta uintikerroilta veloitus on ollut perushinnaston mukainen 6 euroa kerralta. Uintilipun hinta alenee 1.2. alkaen ja samalla luovutaan torstain maksuttomasta vuorosta.

Uimahallissa on järjestetty tänä talvena myös kokeilut hallin aukiolosta tapaninpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Tapanina hallissa kävi reilu 100 uimaria ja vuoden ensimmäinen päivä houkutteli uimaan noin 80 henkilöä. Näiden vuorojen kokeilun taustalla oli valtuustoaloite, jossa ehdotettiin kokeilua uimahallin aukipitämisestä Lieksan Vaskiviikon aikana. Vaskiviikon peruuntumisen vuoksi tätä kokeilua ei ole vielä voitu järjestää, vaan se on tavoitteena järjestää tulevana kesänä. Näiden vuorojen jatkosta päätetään aikanaan samassa yhteydessä.

 

Lisätietoja:

Jarmo Honkanen, liikuntasihteeri

p. 040 1044 113 / jarmo.honkanen@lieksa.fi

 

 

 

 

 

 

Kuva uimahallista. Uima-altaiden takana isot ikkunat, joista näkyy pensaita. Toisen altaan reunalla uimakelluikkeita rivissä.