Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Miljoona roskapussia keräyspäivä 12.5.

Miljoona roskapussia keräyspäivä 12.5.

Lieksa on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa ja kaupunki sekä Lieksan kaupunkikeskusyhdistys ry järjestävät kaikille avoimen Miljoona roskapussia -keräyspäivän perjantaina 12.5. klo 14-18.

Talkoopäivänä Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos toimittaa torille heittolavan, jonne kerättyjä roskia voi pussitettuna toimittaa. Lava on torilla viikonlopun yli ja sinne voi viedä siis myös lauantaina ja sunnuntaina roskia, mitä kampanjan hengessä on kerätty ympäristöstä. Lavalle ei kuitenkaan pidä viedä muuta jätettä, vaan muut jätteet pitää viedä normaaliin tapaan lajittelupisteisiin tai jäteasemalle.

Perjantaina iltapäivällä torilta voi lainata keräyspihtejä ja saatavana on myös roskapusseja keräystä varten. Tapahtuma-aikana kampanjaan osallistuneiden roskien kerääjien kesken järjestetään päivän päätteeksi arpajaiset, jossa voi voittaa Lieksa-aiheisia tavarapalkintoja.

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua itselleen sopivimmalla ajalla. Kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3) on arkisin klo 9-15 saatavana kampanja-aikana roskapusseja, jos vaikka lenkille lähtiessä on pussi jäänyt ottamatta mukaan. Ympäristöstä kerätyt roskat pitää laittaa sekajätteen joukkoon ja yleiset sekajäteroskikset löytyvät Lieksassa keskustan alueella satamasta ja torilta – roskikset on merkattu ”Miljoona roskapussia”-merkein.

Ylen järjestämä Miljoona roskapussia -kampanja kestää 14.6. saakka ja kerätyt roskapussit voi merkata laskuriin maksuttomia Yle-tunnuksia käyttäen osoitteessa: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Aiheesta lisää: https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia