Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Mähkönsillan kaavaprosessi hyväksyntävaiheeseen Lieksassa

Mähkönsillan kaavaprosessi hyväksyntävaiheeseen Lieksassa

Lieksassa Mähkönsillan kaavan laadinta on edennyt hyväksymismenettelyyn ja kaupunginhallitus saa asian käsiteltäväkseen maanantaina 13.12.2021. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy esityksen, on tavoitteena saada kaava kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi 20.12.

Mähkönsillan kaavaehdotus oli nähtävillä 21.10. – 22.11., jonka aikana asiasta jätettiin 11 lausuntoa ja kolme muistutusta. Kaavaselostusta on täydennetty lausuntojen perusteella, mutta ne eivät antaneet perusteita muuttaa kaavaratkaisua, eikä ns. kaarisiltaa ei esitetä suojeltavaksi asemakaavan perusteella. Esityksenä edelleen on, että nykyisen kaarisillan paikalle rakennetaan uusi silta.

Kaarisillan suojelun katsotaan olevan kaupungille vaikutuksiltaan erityisesti alueen maankäytön sekä maisema- ja ympäristövaikutukset huomioiden epätarkoituksenmukaista. Lisäksi laskelmat yhdestä uudesta sillasta osoittavat, että ratkaisu on kaupungin ja yhteiskunnan kannalta edullisin ja ekologisin. Laadittu kaava on myös uuden voimassa olevan Lieksan keskustaajaman osayleiskaavan mukainen ja Maakuntaliiton kaarisiltaa koskevan lausunnon mukainen.

 

Asia kaupunginhallituksen 13.12.2021 esityslistalla liitteineen.

 

Lisätietoja:

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö

p. 040 1044 840 / jukka.haltilahti@lieksa.fi

Lumikasan keskellä sulkupuomi ja kieltokyltit. Taustalla kaarisilta ja sininen taivas.