Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksasssa rakennetaan ennätyksellisen paljon

Lieksasssa rakennetaan ennätyksellisen paljon

Luvituksessa viivettä suuren hakemusmäärän vuoksi

Lieksan kaupungin rakennusvalvonnassa eletään vuoden kiireisintä aikaa. -Rakennuslupia on haettu ennätyksellisen paljon, taustoittaa rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen. -Jo vuosi sitten keväällä oli nähtävissä, että korona-aika vaikuttaa positiivisesti erityisesti omakotitalojen ja kesämökkien perusparantamiseen sekä pienten piharakennusten ja varastojen rakentamiseen. -Tänä keväänä ja nyt alkukesästä lupahakemuksia on tullut huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten, eli rakentaminen on vilkastunut entisestään.

Johtuen suuresta lupamäärästä hakijoiden on hyvä varautua normaalia pidempiin käsittelyaikoihin rakennuslupien käsittelyssä. -Tämän hetken käsittelyaika on noin 4–5 viikkoa, jos kaikki prosessiin liittyvät, vaadittavat liitteet ovat kunnossa, eikä täydennyksiä tarvita, rakennustarkastuspäällikkö kertoo.

Lieksan rakennuslupia haetaan nykyisin pelkästään sähköisesti www.lupapiste.fi -osoitteesta. -Monelle on tullut yllätyksenä, miten paljon suunnittelua ja virallisia lupapiirustuksia käsittelyyn tarvitaan, ja edelleenkin meille tarjotellaan mm. käsin laadittuja asemapiirroksia valokuvatiedostoina, Sarkkinen sanoo. -Lupien käsittelyä nopeuttaa ilman muuta se, että Lupapisteen dokumentteihin ei tarvitse pyytää täydennyksiä, eli hakijalta löytyy sähköisinä kaikki tarvittava materiaali.

Rakennustarkastuspäällikkö toivoo, että lupien hakijat tutustuisivat etukäteen Lieksan kaupungin rakennusjärjestykseen, jossa on mm. kerrottu, minkä tyyppinen rakentaminen vaatii rakennus- ja toimenpideluvat. -Annamme mielellämme asiakkaille neuvontaa lupaprosessin eri vaiheissa, mutta jo rakennusjärjestykseen tutustuminen, samoin kuin kaava-asioihin perehtyminen edesauttaa asioiden läpikäyntiä rakennusvalvonnan kanssa.

Lieksan kaupungin rakennusjärjestys: https://www.lieksa.fi/rakennusjarjestys

 

Lisätietoja:

Jorma Sarkkinen, rakennustarkastuspäällikkö, 040 1044 790

Jari Pyykkö, tarkastusinsinööri, p. 040 1044 791