Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa uusia koronavirustartuntoja viime viikolla

Lieksassa uusia koronavirustartuntoja viime viikolla

Lieksassa on todettu viikon 33 aikana yhteensä 9 uutta koronavirustartuntaa, joille altistuneita tämän hetken tiedon mukaan on noin parikymmentä. Altistumisia on tapahtunut muun muassa Vuonislahden ryhmäperhepäiväkodissa, joka on suljettu ainakin viikon 34 loppuun saakka. Altistuneiden lasten perheisiin on oltu suoraan yhteydessä.

 

Siun soten 23.8.2021 päivityksen mukaan koronavirukselle on voinut Lieksassa altistua seuraavissa paikoissa:

 

Pe 20.8. klo 10.40-11 K- Citymarket

Pe 20.8. klo 10.40-11 Pietarin apteekki

Ke 18.8. klo 10.50-11.15 S-Market

Ke 18.8. klo 10.50-11.15 Lieksan uusi apteekki

 

Lieksan varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa tiukennetaan toimintaohjeita välittömästi. Päivähoitopaikoissa lasten hoitoon luovutus ja hoidosta haku tapahtuu toistaiseksi ulkotiloissa. Ulkopuolisten vierailijoiden käyntejä niin varhaiskasvatuksessa, kuin perusopetuksessa rajoitetaan. Vierailujen rajoitus koskee myös Brahea-kampusta, jossa vierailuja rajoitetaan yläkoulun lisäksi lukiossa. Varotoimenpiteenä syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat Lieksan lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen 6.9. alkaen.

-Pidemmän rauhallisen jakson jälkeen tämä on kova herätys siihen todellisuuteen, että tilanne ei koronan suhteen ole meilläkään ohi, Lieksan kaupungin valmiusryhmän puolesta toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä haluaa muistuttaa kaikkia lieksalaisia terveysturvallisesta käyttäytymisestä. -Jonkin verran on ollut havaittavissa yleistä löystymistä esimerkiksi kasvomaskien käytössä ja hygieniaohjeiden noudattamisessa julkisissa paikoissa, ja tähän ei missään nimessä nyt olisi varaa, Jarkko Määttänen huomauttaa.

Koronaohjeiden noudattamisen tärkeydestä valmiusryhmä muistuttaa erityisesti ikäihmisten asumispalveluissa vierailijoita. Kasvomaskeilla tai visiireillä suojautumisen ja hyvän hygienian lisäksi vierailuista suositellaan sovittavan etukäteen puhelimitse kyseessä olevan yksikön kanssa.

 

Rokottautuminen virusta vastaan tärkeää

Siun sote järjestää Lieksassa tiistaina 24.8. klo 16-19 ns. Walk in -rokotetilaisuuden, jossa on mahdollisuus saada koronarokotus ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta. Tilaisuuteen on varattu 80 Biontech-Pfizerin rokotetta ensimmäistä rokotetta ottavia henkilöitä varten. 

-On syytä muistaa, että koronavirus on edelleen vaarallisen taudin aiheuttaja, joka vaatii sairaalahoitoa ikään katsomatta myös meidän maakuntamme alueella. Koronarokotteiden on todettu lieventävän vakavan koronavirustaudin oireita, joten on tärkeää, että myös nuoret ikäluokat ottavat rokotuksen. Rokoteaikoja on nyt hyvin saatavilla ja nämä ilman ajanvarausta järjestettävät tilaisuudet laajentavat mahdollisuuksia rokotusten ottamiseen, kaupunginjohtaja Määttänen taustoittaa koronarokotusten merkitystä.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa asiasta tarvittaessa. Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 6.9.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu