Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa todettu koronavirustartunta hoivakodissa (8.12.2020)

Lieksassa todettu koronavirustartunta hoivakodissa (8.12.2020)

Tiedote. Julkaistu: 08.12.2020, 15:36

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Siun soten toiminta-alueella on todettu alkuviikon aikana seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Siun sote kartoittaa tartunnoille mahdollisesti altistuneet henkilöt ja heidät asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Osassa tapauksista tartunnan alkuperä on jäänyt epäselväksi ja selvittäminen jatkuu.

Yksi koronavirustartunta todettiin Lieksassa sijaitsevassa Siun soten Yrjönhovin asumispalveluyksikössä. Altistunut henkilökunta ja asukkaat on asetettu tartuntatautilain mukaiseen 10 vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Yksikössä ei toistaiseksi sallita vierailuja.

Siun sote on tiedottanut hoivakodin asukkaiden lähiomaisia tilanteesta puhelimitse. Lisäksi Siun sote on ollut yhteydessä tartunnalle mahdollisesti altistuneisiin henkilöihin ja asettanut heidät tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Kaikille hoivakodin asukkaille ja henkilökunnalla tehdään koronavirustesti. Asukkaat saavat normaalin hoidon ja huolenpidon myös eristyksen ja karanteenin aikana.

Alkuviikon aikana myös Kiteen evankelisella kansanopistolla on todettu koronavirustartuntoja, minkä vuoksi kaikille asuntolassa asuville opiskelijoille tehdään koronavirustesti. Siun sote on tavoittanut kaikki opistossa mahdollisesti tarunnalle altistuneet henkilöt ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alue on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, kuten hoivakodeissa, on syytä noudattaa tarkasti seuraavia hygieniaohjeita:

  • Vierailulle saa mennä vain täysin oireettomana
  • Eristyksessä tai karanteenissa olevan henkilön tapaaminen ei ole mahdollista kuin poikkeustapauksissa, esimerkiksi saattohoidossa
  • Ennen vierailua soitetaan yksikköön ja sovitaan vierailun ajankohta
  • Vierailijoita otetaan vastaan vain kahden hengen ryhmissä
  • Henkilökunta tulee yksikön ovelle vastaan ja tarjoaa maskin
  • Henkilökunta ohjeistaa miten toimit vierailun aikana
  • Vierailulle tullessa ja poistuessa pestään kädet huolellisesti ja/tai käytetään käsihuuhdetta ohjeen mukaisesti
  • Vierailija ei saa liikkua/oleskella yleisissä tiloissa
  • Suojaetäisyys säilytetään muihin koko vierailun ajan
  • Vierailijan tulee noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita
  • Siun sote suosittelee vierailijoille kirurgista suu-nenäsuojaa, jota tulee käyttää koko vierailun ajan. Henkilökunta ohjeistaa sen pukemisessa tullessa sekä riisumisessa yksiköstä lähtiessä

 

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, Terveys- ja sairaanhoitopalvelut, p. 013 330 3162, sirpa.kaipiainen@siunsote.fi

Toimialuejohtaja Eija Rieppo, Ikäihmisten palvelut, p. 013 330 4510, eija.rieppo@siunsote.fi