Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa selvitetty suojavarusteiden saatavuutta kuntalaisille

Lieksassa selvitetty suojavarusteiden saatavuutta kuntalaisille

Lieksan kaupunki teki kartoituksen paikallisten yritysten suojavälineiden tarjonnasta ja tilanteesta varustevalikoiman sekä saatavuuden suhteen. Kartoitus koski nimenomaan yksittäisten kuntalaisten mahdollisuuksia hankkia eri suojavälineitä poikkeustilainteessa.

 

Suojavälineistä kertakäyttöisten suojakäsineiden ja käsidesin osalta saatavuus on melko hyvä koko kaupungin alueella ja ne kuuluvat kartoituksessa mukana olleiden yritysten valikoimiin. Suojakäsineissä on ollut lyhyitä saatavuuskatkoja lähes kaikilla, mutta katkot ovat olleet vain hetkellisiä. Käsidesin saatavuutta on parantanut uusien valmistajien markkinoille tulo.

 

Hengityssuojainten saatavuuden osalta tilanne on vaihtelevampi. Hengityssuojaimia oli kartoituksen aikaan saatavilla lähinnä apteekeista. Muilla toimijoilla suojat olivat tilauksessa, mutta saatavuus on ollut heikkoa, kuten koko maassa tällä hetkellä. Hengityssuojaimia kaupat saavat pieniä eriä kerrallaan myyntiin.

 

Kysely tehtiin viikkojen 16 ja 17 vaihteessa yhteensä viiteentoista myymälään, mukaan lukien kaupungin päivittäistavarakaupat ja apteekit sekä rakennustarvike- ja maatalousmyymälät.

-Suojavälineiden saatavuus muuttuu koko ajan, ja suojavälineitä kannattaa kysyä suoraan niitä tarjoavista liikkeistä, ohjeistaa Lieksan kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen.

Koonti löytyy kaupungin nettisivuilta www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta.

 

 

Lisätietoja:

Heli Turpeinen, viestintäsihteeri

p. 040 1044 686