Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa koronatilanne jatkuu rauhallisena (28.10.2020)

Lieksassa koronatilanne jatkuu rauhallisena (28.10.2020)

Lieksan koronatilanne on jatkunut edelleen rauhallisena ja edellisestä ilmenneestä koronavirustartunnasta on jo lähes kolme viikkoa. Tilanteen rauhoittuminen Lieksassa näkyy myös otettujen koronanäytteiden määrässä, joka on laskenut kaupungissa selvästi. Myös tilanne koko Pohjois-Karjalan alueella on selkeästi rauhoittunut ja koronaviruksen ilmeneminen maakunnassa on perustasolla.

Vaikka tilanne on Lieksassa rauhoittunut, on virukselta suojautuminen edelleen hyvin tärkeää. Sosiaali- ja terveyspalveluissa kasvomaskien käyttöä jatketaan kuten tähänkin saakka. Lieksan kaupungin valmiusryhmä kehottaakin kaikkia lieksalaisia edelleen koronaohjeiden noudattamiseen, jotta koronaviruksen leviämisen mahdollisuudet pysyvät mahdollisimman vähäisinä.

-Tilanne saadaan pidettyä rauhallisena myös jatkossa, kun jaksetaan noudattaa hienosti omaksuttuja toimintatapoja. Turvavälit, hyvä hygienia, Koronavilkku-sovellus puhelimissa sekä kasvomaskien käyttö niissä tilanteissa, kun turvavälien pitäminen ei ole varmaa, on edelleen syytä muistaa julkisilla paikoilla liikuttaessa, toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen valmiusryhmän puolesta.

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen seuraamista, mutta harventaa tässä vaiheessa säännölliset kokoontumiset kahden viikon välein järjestettäviksi. Tilanteen mahdollisesti muuttuessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin ja asiasta tiedotetaan tarvittaessa.

Seuraava valmiusryhmän kokoontuminen on viimeistään 11.11.2020.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001