Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa koronarajoitukset säilyvät ennallaan

Lieksassa koronarajoitukset säilyvät ennallaan

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti kokouksessaan 22.2.2021 pitää kaupungissa voimassa olevat koronaviruksen leviämistä estävät rajoitukset ennallaan. Rajoitukset ovat voimassa 9.3.2021 saakka.

  • Tällä hetkellä huolta viruksen leviämisen osalta aiheuttavat virusmuunnokset, joiden osuus tartunnoista on valtakunnallisesti kasvava. Meneillään oleva talvilomakausi osaltaan nostaa merkittävästi viruksen leviämisen mahdollisuutta alueiden välisen matkailun myötä, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen taustoittaa tehtyä päätöstä.

 

Voimassa olevat rajoitukset Lieksassa

Yleisöltä suljettuna pysyvät Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä.

Kaupungin sisäliikuntapaikoissa (jäähalli, koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli) lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta on mahdollista, mutta aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina.

Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei toistaiseksi järjestetä.

 

Valmiusryhmä muistuttaa lieksalaisia ja Lieksassa lomailevia voimassa olevista alueellisista suosituksista ja ohjeista Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Lisäksi tutut ohjeet käsien pesusta, yskimishygieniasta, kasvomaskien käytöstä sekä vähintään kahden metrin turvaväleistä on syytä huomioida erityisen tarkasti.

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 8.3.2021 ja tiedottaa jatkon toimenpiteistä sen jälkeen.

Tilanteen seuraamista valmiusryhmä jatkaa aktiivisesti ja kokoontuu tarvittaessa jo aiemmin.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001