Navigaatiovalikko

LIeksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa koronarajoitukset säilyvät ennallaan

Lieksassa koronarajoitukset säilyvät ennallaan

Tiedote 29.3.2021

 

Pääsiäisenä ylimääräinen covid-näytteenottopäivä Lieksassa 4.4. klo 8-14

 

Pohjois-Karjalassa on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen. Pohjois-Savon Ely-keskus on vahvistanut maskipakon heidän liikennöimiin linja-autovuoroihin yli 12-vuotiaille. Lisäksi Pohjois-Karjalan ravintolat on suljettu henkilöstöravintoloita ja take away -toimintaa lukuun ottamatta.

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti kokouksessaan 29.3.2021 pitää kaupungissa voimassa olevat koronaviruksen leviämistä estävät rajoitukset ennallaan tilannekuvan muuttumisesta huolimatta. Rajoitukset ovat voimassa 13.4.2021 saakka.

  • Lieksan kaupungin tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta mikäli tilanne oleellisesti muuttuu pääsiäisen aikana, on meillä valmius tehdä tarvittavia lisärajoituksia nopeastikin, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo.
    -Toivomme, että mahdollisuuksien mukaan pääsiäistä vietettäisiin lähipiirissä, jotta tilanne pysyisi jatkossakin rauhallisena, eikä laajempiin rajoituksiin tarvitsisi palata.

Voimassa olevat rajoitukset Lieksassa

Yleisöltä suljettuna pysyvät Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, lapsiperheiden Kohtaamispaikka ja työllisyyspalvelujen Puutikki-myymälä.

Kaupungin sisäliikuntapaikoissa (jäähalli, koulujen liikuntasalit, Liehun liikuntatilat ja uimahalli) lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta on mahdollista, samoin uimahallin käyttö terapia-altaan ja -saunan osalta kuntouttavaan liikuntaan. Aikuisten harrasteryhmien osalta liikuntatilat pysyvät edelleen suljettuina.

Kansalaisopiston etäopetusryhmät jatkavat toimintaa, mutta lähiopetusta ei toistaiseksi järjestetä.

 

Maan hallitus määräsi sunnuntai-iltana asetuksellaan ravintolat myös Pohjois-Karjalassa suljettaviksi maanantaista 29. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset ovat voimassa huhtikuun 18. päivään asti. Noutoannosten mukaan myyminen on kuitenkin sallittua myös sulun aikana. Myös maskipakko astui voimaan joukkoliikenteessä.

 

Ylimääräinen näytteenottopäivä Lieksan terveysasemalla
Siun sote tiedottaa, että Lieksan terveysasemalla järjestetään sunnuntaina 4.4. 2021 klo 8-14 ylimääräinen covid -näyttenottopäivä.

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.4.2021

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001