Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksassa jatketaan rajoitustoimenpiteitä vuodenvaihteen yli koronaviruksen leviämisen estämiseksi (14.12.2020)

Lieksassa jatketaan rajoitustoimenpiteitä vuodenvaihteen yli koronaviruksen leviämisen estämiseksi (14.12.2020)

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia vuodenvaihteen yli koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Rajoitusten voimassaoloa jatketaan 5.1.2021 asti.  

Koronavirustilanne Lieksassa näyttää tilannekuvan mukaan tällä hetkellä jonkin verran tasaantuneen ja tartuntaketjuja on saatu katkaistua. Koronavirusnäytteiden ottaminen on tällä hetkellä vilkasta ja valmiusryhmä kannustaakin lieksalaisia edelleen hakeutumaan koronavirustesteihin matalalla kynnyksellä. Karanteenissa tällä hetkellä on reilu kolmekymmentä henkilöä. Kaikkiaan Lieksassa on todettu 52 koronavirustartuntaa.

Rajoitustoimenpiteiden jatkolla halutaan turvata tilanteen tasainen jatkuminen joulunpyhien ja lomakauden yli. -Koska tilanne vaikuttaa tällä hetkellä tasaantuneen, ei tässä vaiheessa haluta ottaa sitä riskiä, että virustilanne pääsisi valtautumaan ennen joulua, perustelee päätöstä kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Joulunajan suunnitelmat kannattaa kyllä tehdä hyvin harkiten, jotta mahdolliset altistumistilanteet pysyvät pieninä. Koko maan tilanne on kuitenkin edelleen huolestuttava, ja samoin on muistettava, että Pohjois-Karjala maakuntana on edelleen kiihtymisvaiheessa, Määttänen jatkaa.

 

Suljettuna pysyvät toimipisteet ja toiminnot ovat:

 • liikuntakeskus Liehu ja uimahalli
 • jäähalli Lieksa-areena
 • koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta
 • Kulttuurikeskuksen Brahe-Sali
 • kansalaisopiston toiminta
 • Kohtaamispaikan toiminta
 • Työllisyyspalvelujen Vauhdittamo pysyy suljettuna yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.

 

Mukautetut toiminnot jatkuvat seuraavasti:

 • Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu (varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu) on käytössä, mutta kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtisali ja ryhmätilat pysyvät suljettuina.
 • Myös kirjastoauto toimii pikapalveluperiaatteella, ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa kerrallaan voi asioida enintään 4 asiakasta (rajoitus ei koske varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmiä).
 • Kaupungintalolla asiointiin on varattava etukäteen aika (p. 040 1044 710 / asiakaspalvelu@lieksa.fi)
 • Pielisen Museo jatkaa toimintaa 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.
 • Pielisen Karjalan musiikkiopisto jatkaa etäopetuksessa.

 

Opetus- ja nuorisotoiminta

 • Toisen asteen koulujen maskisuositus on edelleen voimassa. Lisäksi perusopetuksessa ollaan valmiudessa maskien mahdolliseen käyttöönottoon.
 • Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu ennallaan, toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.
 • Nuorisokahvila Nuokkari jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston yleisötilaisuuksille asettamien rajoitusten mukaisesti.

 

Valmiusryhmä kannustaa edelleen koronaohjeiden tunnolliseen noudattamiseen. Turvavälien pitäminen, hyvä yskimis- ja käsihygienia sekä kasvomaskien käyttäminen ovat ensisijaisia keinoja viruksen leviämisen estämisessä. Koronavilkku-sovelluksella mahdollisten altistumisten jäljille päästään nopeasti.

 

Mahdollisten flunssaoireiden ilmetessä voi tehdä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi tai ottaa yhteyttä Päivystysapuun p. 116 117 tai soittaa omalle terveysasemalle p. 013 330 2831. On huomioitavaa, että terveysasemalle on soitettava aina ennen paikalle menoa.   

 

Valmiusryhmä jatkaa tilanteen aktiivista seuraamista ja, mikäli tilanne jatkuu tasaisena, kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 4.1.2021. Tilanteen mahdollisesti muuttuessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:
 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001