Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksanjoen ylittävän uuden sillan valinta kaupunginvaltuuston päätettävänä

Lieksanjoen ylittävän uuden sillan valinta kaupunginvaltuuston päätettävänä

Lieksan kaupunginvaltuusto päättää maanantaina 25.4.2022 minkä siltavaihtoehdon pohjalta Lieksanjoen ylittävän uuden sillan suunnittelua jatketaan. Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta ja Lieksan kaupunginhallitus esittävät valittavaksi jännitettyä betonista palkkisiltaa, johon lisätään lepotasanteet kevyen liikenteen väylän puolelle. Sillan kaiteet on verhoiltu puulla. Sillan rakentamisen ja ylläpidon hinta sekä käytettävien materiaalien saatavuus ja soveltuvuus puoltavat kyseisen siltavaihtoehdon valintaa.

Uuden sillan suunnittelulle on Lieksassa varattu määräraha vuoden 2022 talousarviossa. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, että sillan suunnittelua edistetään vaikka alueen kaavoituksesta on tehty valitus hallinto-oikeuteen ja asian käsittely on vielä kesken. -Mikäli hallinto-oikeus pitää Lieksan kaupunginvaltuuston päätöksen voimassa, päästään vanhan sillan purkamisluvan myöntämisen jälkeen nopeasti rakentamaan uutta siltaa, kun suunnittelutyö on tehty hyvissä ajoin, Määttänen taustoittaa.

Esitetty siltavaihtoehto sai eniten kannatusta myös vuonna 2019 pidetyssä yleisötilaisuudessa, missä esiteltiin kolme vaihtoehtoa uudeksi sillaksi, korvaamaan nykyinen ns. kaarisilta. Yleisötilaisuudessa nousi esille myös toive lepotasanteiden lisäämisestä kevyen liikenteen väylän puolelle. Muina siltavaihtoehtoina ovat olleet teräksinen, betonikantinen palkkisilta sekä yksikaarinen langerpalkkisilta.

 

 

Vaihtoehtoina olevien siltatyyppien kuvat:

VE1 jännitetty betoninen palkkisilta

VE1 jännitetty betoninen palkkisilta

 

VE2 teräksinen, betonikantinen palkkisilta

VE2 teräksinen, betonikantinen palkkisilta

 

VE3 langerpalkkisilta (kaarisilta)

 

Havainnekuvat / Ramboll

 

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / p. 040 1044 001

Betoninen palkkisilta iltavalaistuksessa, sillan alla virtaa joki.