Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksanjoen ylittävän kantatie 73 sillan asemakaavan muutos ja laajennus vireille

Lieksanjoen ylittävän kantatie 73 sillan asemakaavan muutos ja laajennus vireille

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee asiaa 16.5.                                                                 

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt Lieksan kaupunkia aloittamaan asemakaavamuutoksen Lieksanjoen sillan ympäristössä kantatiellä 73. Kaavamuutoksella ja laajennuksella ratkaistaan kantatien sillan uusi sijainti ja maantien alueiden muutokset vanhan sillan viereen.

Ely-keskuksen tutkimuksissa Lieksanjoen sillan on todettu olevan heikkokuntoinen ja sen tilalle on rakennettava uusi silta. Sillan sijainti on strateginen Itä-Suomen liikenteen kannalta ja sen mahdollisesti rikkoutuessa kohtuullista korvaavaa reittiä ole tarjolla. Asemakaavamuutos on siis välttämätön.

Siltaratkaisuja on tutkittu erityisesti vuoden 2022 aikana. Lieksan kaupungille esitellyssä tiesuunnitelmassa uusi silta tulisi vanhan sillan itäpuolelle ja rakentamisaikana vanha silta olisi edelleen käytössä. Kaavaa arvioidaan muutettavan nykyisen sillan pohjois- ja eteläpenkereellä sekä Karjalantien ja Siltakadun liittymäalueen ympäristössä.

Kaavamuutoksen perusteella hyväksyttävässä tiesuunnitelmassa on kyse merkittävästä alueen yleisestä edusta ja liikenneturvallisuuden parantamisesta. Lieksanjoen ylittävä liikenteen  katkoton sujuminen on Lieksan kaupungille, sen asukkaille, työvoimalle ja elinvoimalle sekä turvallisuudelle erittäin tärkeä strateginen tekijä. Myös kauttakulkuliikenteen sujuvuudella on erittäin suuri merkitys.

Lieksan kaupunginhallitus päättää asemakaavan muutoksen ja laajennuksen vireilletulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville asettamisesta 16.5.2022.

 

Lisätietoja:

Jukka Haltilahti, maankäyttöpäällikkö

p. 040 1044 840 / jukka.haltilahti@lieksa.fi

Joen ylittävä silta, jota pitkin ajaa kaksi autoa. Joessa suihkulähde. Kauempana avautuu kaupunkimainen maisema, jonka takana vaaroja ja järvi.