Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan uuden sote-keskuksen suunnittelu ja kaavoitus etenee

Lieksan uuden sote-keskuksen suunnittelu ja kaavoitus etenee

Uuden sote-keskuksen suunnittelu Lieksassa on edennyt suunnitellusti ja Lieksan kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen asemakaavan muutosehdotuksen maanantaina 20.9.2021.

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos asiakirjoineen oli nähtävillä 10.6.-2.7.2021. Kaavaluonnoksesta annettiin seitsemän lausuntoa ja yksi osallisen mielipide. Ehdotuksessa on tarkennettu muun muassa alueelle tulevien parkkipaikkojen määrää. Lieksan kaupungin maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti taustoittaa, että suunnittelun edetessä parkkialueiden määrä on tarkentunut vastaamaan kysyntää. -Kaava-alueeseen linkittyy varsinaisen sote-keskuksen lisäksi lähialueella olevia pysäköintialueita, joita on tarkoitus hyödyntää asiakas- ja henkilöstöpysäköintiin, kuten myös linja-autoliikenteeseen. Tulevaisuudessa kaikki julkinen joukkoliikenne eli rautatie-, linja-auto- ja taksiliikenne keskittyy sote-keskuksen läheisyyteen, mikä tekee myös sosiaali- ja terveyspalveluista asiakkaille aiempaa paremmin saavutettavia.

Sote-keskuksen varsinainen tontin suunnittelu ei ole vielä kiinnittänyt lopullista muotoaan vaan se toteutetaan myöhemmin.

-Asemakaavan muutoksen ehdotusvaiheen jälkeen kaupunginhallituksen päätettäväksi on tulossa sote-keskuksen investointilupahakemus sosiaali- ja terveysministeriölle lähikuukausien aikana, summaa jatkoa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001