Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan uuden bioterminaalin operaattoriksi Karjalan Metsä ja Energia Oy

Lieksan uuden bioterminaalin operaattoriksi Karjalan Metsä ja Energia Oy

Lieksan Kevätniemen uuden bioterminaalin operaattoriksi on valittu Karjalan Metsä ja Energia Oy (KME). Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos kilpailutti terminaalin operaattorin loppuvuodesta.

 

Lieksan kaupunki on rakennuttanut Kevätniemen bioterminaalin alueen pääosin kesällä 2018. -Alueen viimeistelytyöt jatkuvat alkukesästä terminaalin asfaltoinnin sekä alueelle menevän Talttatien tiimoilta, taustoittaa töiden etenemistä Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtaja Susanna Saastamoinen. -Samalle alueelle sijoittuu myös uusi biojalostamo Green Fuel Nordic Oy.

 

Karjalan Metsä ja Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Tahvanainen kertoo, että yritys aloittaa toiminnan bioterminaalissa elokuussa 2019 alueen asfaltoinnin jälkeen.

 

-Meitä kiinnostaa erityisesti yhteistyömahdollisuudet uuden biojalostamon kanssa. Terminaalialuetta on tarkoitus tarjota käyttöön myös muille toimijoille puunlogistiikan uusissa toimintamalleissa.

 

Bioterminaalin alueella käsitellään enimmäkseen puuenergian raaka-aineita, ja sitä on myös mahdollista käyttää lyhytaikaiseen ainespuun varastointiin, esim. kelirikkovarastona. -Alueen kehittäminen ja yhteistyö muiden logistiikkayritysten kanssa alkaa rakentua syksyn aikana, kun alue saadaan lopullisesti käyttöön, kertoo Tahvanainen.

 

Karelwood Oy:n omistama KME Oy on erikoistunut energiapuun ympärillä oleviin liiketoimintoihin. Yritys hankkii, koordinoi ja tuottaa kaukolämpölaitosten sekä biojalostamoiden tarvitseman metsäenergian.

 

Lisätietoja:

Susanna Saastamoinen, Lieksan Kehitys Oy LieKe, p. 04010 4400

Janne Tahvanainen, Karelwood Oy, p. 0400 762635