Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan Taideyhdistys saa Lieksan kaupungin tämän vuoden taidepalkinnon kuvataiteen edistämisestä ja monipuolisesta näyttelytoiminnasta

Lieksan Taideyhdistys saa Lieksan kaupungin tämän vuoden taidepalkinnon kuvataiteen edistämisestä ja monipuolisesta näyttelytoiminnasta

Taidepalkinto on tuhat euroa ja lisäksi siihen kuuluu kunniakirja. Palkinto luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlassa Lieksan kulttuurikeskuksessa 6.12.2021 klo 14.00.

Asiasta päätti kokouksessaan 16.11. Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunta.

Lieksan Taideyhdistys ry on viiden vuosikymmenen ajan tarjonnut kuvataiteen harrastajille ja ammattilaisille näyttelymahdollisuuksia Lieksassa ja edistänyt kuvataiteen tuntemusta paikkakunnalla. Vuosikymmenten saatossa yhdistyksen näyttelyprofiilin painotus on vaihdellut vierailevien taiteilijoiden ja omien jäsenten välillä. Taideyhdistyksen viimeisen vuosikymmenen keskeisin ponnistus on ollut TalliGallerian näyttelytilan ja näyttelytoiminnan kehittäminen. Yhdistys on määrätietoisesti kunnostanut Timitran linnan pihapiirissä sijaitsevaa näyttelytilaa ja järjestänyt siellä monipuolisen kesänäyttelyn nyt jo 12 vuoden ajan. Konserttiyhteistyö Pielinen Soi -kamarimusiikkifestivaalin kanssa on viime vuosina lisännyt TalliGallerian kesäistä kulttuuritarjontaa paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden iloksi.

Muutama vuosi sitten Lieksan Taideyhdistys aloitti näyttely-yhteistyön lounasravintola Hurtan Holvin kanssa. Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt tarjoavat yhdistyksen jäsenille hyvän näyttelytilan ja tuovat kuvataiteen suuren yleisön keskuuteen. Parhaillaan Lieksan Taideyhdistyksen 50-vuotisjuhlanäyttely on Lieksan kulttuurikeskuksessa.

Yhteistyössä Lieksan Kaupunkikeskusyhdistyksen kanssa Taideyhdistys teki viime vuonna aloitteen veistospuiston perustamisesta Lieksaan ja nyt ensimmäiset veistokset on jo sijoitettu Sittalammen ympäristöön.

 

Lisätietoja:

Asko Saarelainen, kansalaisopiston rehtori

p. +358 40 1044 111