Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan sataman vesimittarikaivossa ja jätevesiviemärissä havaittu jäteöljyä

Lieksan sataman vesimittarikaivossa ja jätevesiviemärissä havaittu jäteöljyä

Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitoksen laitosmiehet havaitsivat jäteöljyä sataman vesimittarikaivossa maanantaina 28.10.2019 vesimittarin lukeman tarkastamisen yhteydessä. Öljyä havaittiin myös vesimittarikaivon viereisessä viemärikaivossa.

 

Havainnon jälkeen vahingon laajuus on saatu rajattua tietylle maantieteelliselle alueelle, ja jätevesipumppaamot satamassa sekä Braheantiellä on suljettu lisävahinkojen estämiseksi. Vesimittarikaivon, viemärikaivon sekä viemärilinjan tyhjennykset ja huuhtelut on aloitettu. Tyhjennysten ja huuhteluiden jälkeen tarkistetaan vesimittarikaivon sisältö ja varmistetaan mittarikaivon putkiston veden laatu. Vesihuoltoliikelaitos tiedottaa, ettei vesimittarikaivosta mene öljyistä vettä asiakkaille.

 

Lieksan kaupungin ympäristönsuojelusihteeri Riitta Laatikainen on ilmoittanut havainnosta poliisille ja tehnyt asiasta tutkintapyynnön. Poliisi on ottanut näytteet kaivosta tiistaina 28.10.

 

Lieksan vesihuoltoliikelaitoksen päällikkö Jari Kärkkäinen taustoittaa, että kyseessä on erittäin vakava asia. -Öljyisiä jätevesiä ei ole lupa johtaa viemäröitäviin jätevesiin ilman asianmukaista esikäsittelyä (öljynerotin) ja esimerkiksi jäteöljyn tai bensiinin kaataminen viemäriin on ehdottomasti kiellettyä. Öljyisten jätevesien päästessä jätevedenpuhdistamolle saakka öljy haittaa ja vahingoittaa jätevedenpuhdistusprosessia. Jos öljyä puolestaan pääsisi vesijohtoverkostoon, niin tämä aiheuttaisi koko verkostolle erittäin suuret vahingot.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Riitta Laatikainen, ympäristönsuojelusihteeri

riitta.laatikainen@lieksa.fi

p. 040 1044 795

 

 

Jari Kärkkäinen, vesihuoltopäällikkö, Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos

jari.karkkkainen@lieksa.fi

puh. 040 1044 850