Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan Mönninkadun katusaneeraus alkaa välillä Koulukatu-Asemakatu - keskustan linja-autopysäkin paikka muuttuu

Lieksan Mönninkadun katusaneeraus alkaa välillä Koulukatu-Asemakatu - keskustan linja-autopysäkin paikka muuttuu

Mönninkadun katusaneeraus alkaa 4.7.2022 välillä Koulukatu-Asemakatu. Saneeraukseen kuuluvat myös katujärjestelyt Koulukadulla sekä Asemakadulla. Alueella aloitetaan valmistelevat työt jo kesäkuun puolella.

 

Keskustan linja-autopysäkin paikka muuttuu

 

Katusaneeraus alkaa Koulukadun päästä ja vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin. Merkittävin muutos heti katusaneerauksen alussa, 4.7. lähtien, on keskustan linja-autopysäkin paikan vaihtuminen.

 

  • Linja-autojen vakiovuorojen (Lieksa-Joensuu ja Lieksa-Nurmes) pysäkki siirtyy Mönninkadun ja Tapionkadun risteykseen, osoitteeseen Mönninkatu 35.

 

  • Tilausajoliikenteen keskustan pysäkki on Kulttuurikeskuksen edessä, osoitteessa Pielisentie 9-11.

 

  • Henkilöautojen pysäköintialue on Asemakadun ja Mönninkadun risteyksessä, ns. Kulman talon viereisellä parkkialueella. Vanha linja-autopysäkkien alue tulee toimimaan urakoitsijan varastointi- ja työmaa-alueena, eikä yleinen pysäköinti alueella ole enää mahdollista.

 

Mönninkadun muutokset kartalla. Linja-autojen vakiovuorojen (Lieksa-Joensuu ja Lieksa-Nurmes) keskustan pysäkki sijaitsee Mönninkadun ja Tapionkadun risteyksessä. Tilausajoliikenteen pysäkki Kulttuurikeskuksen edessä, osoite Pielisentie 9-11. Pysäköintialue Mönninkadun ja Asemakadun risteyksessä.

 

 

Mönninkadun saneeraus estää läpiajon kadulla, mutta liikennöinti asuin- ja liikekiinteistöille järjestetään myös rakentamisen aikana. Liikennettä ohjataan opasteilla paikan päällä.

Katusaneeraus voi aiheuttaa alueella myös hetkellisiä vesikatkoja, joista tiedotetaan erikseen.

Mönninkadun katusaneerauksen ensimmäisen vaiheen on tavoitteena valmistua marraskuussa 2022 ja viimeistelytyöt tehdään kesällä 2023.

Katusaneerauksen urakoitsijana on Savon Kuljetus Oy.

 

Lisätiedot:

Janne Hämäläinen, työpäällikkö, Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos p. 040 1044 777 / janne.hamalainen@lieksa.fi

Ville Nevalainen, vesihuoltopäällikkö, Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos p. 040 1044 850 / ville.nevalainen@lieksa.fi

 

Ilmakuva Lieksan keskusta-alueesta. Entinen linja-autopysäkkien alue kuvassa etuoikealla, keltaisen ja punakattoisen rakennuksen edessä.