Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan koulu- ja kimppakyytien kilpailutus käynnissä

Lieksan koulu- ja kimppakyytien kilpailutus käynnissä

Lieksan kaupungilla on käynnissä koulu- ja kimppakyytikuljetusten kilpailutus. Sopimukset kilpailutetaan ajokaudelle 01.08.2021 - 31.07.2024 + yhden vuoden + yhden vuoden optiomahdollisuudella (3 + 1 + 1) lukuun ottamatta Koli-Juuka kimppakyytireittiä, jonka kilpailutusaika on 2 + 1 + 1 + 1. Kilpailutus on avoinna 22.3. klo 14 saakka.

Tarjousasiakirjat ja lisätiedot nähtävissä Pohjois-Karjalan hankintatoimen tarjouspalvelussa.

Koulu- ja kimppakyytien yhteinen kilpailutus mahdollistaa reitistä ja kalustosta riippuen, samalle liikennöitsijälle saman päivän aikana niin koulu- kuin kimppakyytien ajoa. Vuonislahden ja Pankakosken suunnista tulevat koulukuljetusreitit avataan julkiselle liikenteelle. Palvelun on tavoitteena laajentaa kuntalaisten ja matkailijoiden liikkumismahdollisuuksia normaalien kimppakyytien lisäksi. Myös toisen asteen opiskelijat voivat käyttää koulukuljetuksia reittisuunnitelmien mukaisesti, jos niissä on tilaa.

Koulu- ja kimppakyytien kilpailutuksessa huomioidaan myös autojen vähäpäästöisyys, joka on osana kokonaispisteytystä hinnan lisäksi. Vähähiilisyyden painoarvo on kilpailutuksessa toistaiseksi vielä vähäinen, noin 5 % kokonaisuudesta.

Koulukyytien reitteihin tulee muutoksia kouluverkkorakenteen muutosten myötä. Suurimmat muutokset tulevat Vuoniskylien ja Jamalin suuntiin koulujen toiminnan loppuessa kevätlukukauden 2021 päätteeksi, ja koulujen oppilaat siirtyvät koulukuljetusten piiriin.

Lieksan kaupungin kimppakyydit reitteineen ja ajoaikatauluineen pysyvät uudella ajokaudella pääosin ennallaan. Hattuvaara-Lieksa-ajoreitti muuttuu siten, että reitillä on mahdollista päästä myös Patvinsuon kansallispuiston opastuskeskukseen. Vuonislahti-Jaakonvaara-Lieksa ja Vuonisjärvi-Lieksa-reitit muuttuvat siten, että jatkossa kantatien länsipuolelle muodostuu yksi reitti (Vuonislahti-Vuonisjärvi-Lieksa) ja itäpuolelle toinen reitti (Jaakonvaara-Sokojärvi-Lieksa). Lisäksi Koli-Juuka-reitti muuttuu ajettavaksi yhtenä arkipäivänä nykyisen kahden päivän sijaan.

Lieksan kaupungin koulukyytien hankinnan arvo on vuositasolla n. 900.000 € ja kimppakyytien noin 235.000 €/vuosi.

 

 

Lisätietoja:

 

Kimppakyydit

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja

p. 040 1044 009

 

Koulukyydit

Juha Ryynänen, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö (lomalla vko 10)

p. 040 1044 160