Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan koronaryppäässä varmistunut uusia tartuntoja, altistuneiden määrä kasvussa - kouluissa siirretty altistuneita oppilaita etäopetukseen (25.9.2020)

Lieksan koronaryppäässä varmistunut uusia tartuntoja, altistuneiden määrä kasvussa - kouluissa siirretty altistuneita oppilaita etäopetukseen (25.9.2020)

 

Siun soten mukaan Lieksassa on varmistunut uusia tartuntoja, ja kaikkiaan tartuntojen määrä alkuviikosta ilmenneessä koronaryppäässä on nyt 16 vahvistettua tartuntaa Suomessa ja yksi ulkomailla. Altistuneiden määrä on tällä hetkellä 60, ja määrä kasvaa edelleen. Koronavirustestausten tekemistä jatketaan Lieksassa myös viikonloppuna.

 

Altistuneiden joukossa on yhteensä noin kymmenen perusopetuksen oppilasta sekä toisen asteen opiskelijaa. Altistuneet oppilaat ja opiskelijat on ohjattu varotoimenpiteenä kotikaranteeniin ja etäopetukseen. Mikäli lapsilla on hengitystieoireita, lämmönnousua tai tiedossa oleva altistuminen, ei viikonlopun jälkeen pidä mennä kouluun tai päivähoitoon.

 

Kaikkia lieksalaisia kehotetaan tarkkailemaan omaa terveyttään ja hakeutumaan testeihin ja terveydenhuollon pariin matalalla kynnyksellä.

 

Aiemmin viikolla annettu suositus yli 50 henkilön kokoontumisista on muutettu kielloksi, jotta tartuntaketjut voidaan varmemmin katkaista. Lieksan kaupungin alueelle annettu maskisuositus ja 23.9.2020 voimaan tulleet kaupungin toimenpiteet ovat voimassa 30.9. saakka.

 

Kaupunki muistuttaa edelleen lieksalaisia, että jokaisen kuntalaisen osuus viruksen leviämisen estämisessä on todella tärkeä. On pidettävä tarvittavan pitkät turvavälit toisiin ihmisiin, huolehdittava yskimis- ja käsihygieniasta ja julkisissa tiloissa käytettävä kasvomaskia annetun suosituksen mukaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa niissä tilanteissa, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

 

Kaupungin valmiusryhmä suosittelee myös Koronavilkku-sovelluksen asentamista älypuhelimiin, jotta mahdolliset altistumistilanteet tulevat mahdollisimman nopeasti esille.

Tilanneseurantaa jatketaan viikonlopun yli ja tiedotetaan asiasta tarvittaessa.

 

Toimintaohjeet ja tiedotteet:

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

Tiedote julkaistu 25.9.2020, klo 15.40

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001