Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kirjaston ystävä 2019

Lieksan kirjaston ystävä 2019

Lieksan kirjasto on perinteisesti palkinnut Lainan päivän ja Ystävän päivän merkeissä vuoden Kirjaston ystävän. Tänä vuonna henkilökunta palkitsee kaksi ystävää. Ehdokkaina olivat kaikki kirjaston asiakkaat. Kirjaston ystävähän on jokainen kirjaston asiakas!

 

Hattusaaressa asuva Aune Kontkanen palkitaan uskollisuudesta kirjastoauton palveluille. Hän käy kerran kuukaudessa kirjastoautossa Hattusaaren pysäkillä. Lieksan kirjastoauto aloitti Kolin suunnan reitit 5.1.1983 ja siitä lähtien Hattusaaressa on ollut pysäkki, jossa Aune Kontkanen odottaa kirjastoauton tuloa.

 

Nuori kirjaston ystävä 2019 tulee Kolin koululta. Hän on Adel Ben Ali Snoun. Kolin koulua käyvä 11-vuotias lainaa Kolin koululla toimivasta siirtokokoelmasta ja kerran kuussa Kolin koulun pihassa käyvästä kirjastoautosta kirjoja laidasta laitaan.

Adel on nuoresta iästään huolimatta kova lukemaan ja innokas oppimaan uusia asioita ja tietämään kaikesta mahdollisesta. Ja tietomäärähän kasvaa lukemalla. Adel lainasi 177 teosta vuonna 2018. Hän on käyttänyt kirjastoauton palveluja monipuolisesti ja ahkerasti ja hän osaa myös käyttää verkkokirjastoa, josta hän etsii mielenkiintoista aineistoa ja tekee varauksia. Kolin reitille onkin joka kerta lähdössä pino Adelille meneviä varauksia. Adel Snoun valikoitui Lieksan nuoreksi kirjaston ystäväksi näillä perusteilla. Toivotaan että Adelin esimerkki kannustaa myös hänen kavereitaan kirjojen pariin. Palkinnoksi Adel saa kunniakirjan ja kirjapalkinnon.

Adelin valinnalla kirjasto tukee Suomessa tänä vuonna käynnissä olevia lukemiseen innostavia kampanjoita, mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön Lukuliikettä ja Vaara-kirjaston omaa alakoululaisten Lukudiplomia.

 

Linkit:

Lukuliike

Vaarallinen lukudiplomi.

 

Lisätietoja: Lea Tserni-Puittinen kirjastotoimenjohtaja, p. 0401044130