Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kirjasto avataan yleisölle 10.2.2021 alkaen

Lieksan kirjasto avataan yleisölle 10.2.2021 alkaen

Kaupunki lieventää koronarajoituksia maltillisesti muutamien toimintojen osalta

 

Koronapandemian tilanne on Lieksassa ollut pitkään rauhallinen ja tilanne myös Pohjois-Karjalan maakunnan alueella näyttää tällä hetkellä rauhallisemmalta. Tilannekuvan perusteella Lieksan kaupungin valmiusryhmä päätti kokouksessaan 8.2.2021 tehdä pieniä muutoksia voimassa olleisiin koronarajoituksiin.

-Valmiusryhmässä pohdittiin jälleen hyvin laajasti rajoituksia, mahdollisia riskejä sekä alueellista tilannekuvaa. Tilanne meillä Lieksassa jatkuu tällä hetkellä rauhallisena, mutta huomiotta ei voida jättää esimerkiksi lähestyviä talvilomaviikkoja, ja niiden aikana mahdollisesti tänne suuntautuvaa lomailua, valmiusryhmän tekemiä päätöksiä taustoittaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Selkeyden vuoksi ei myöskään haluta lähteä sille linjalle, että toimintoja avataan ja suljetaan vuorotellen lyhyissä pätkissä, Määttänen jatkaa.

 

Aikaisemmin pikalainausperiaatteella toiminut Lieksan kirjasto avataan yleisölle 10.2. alkaen. Lehtilukusalin ja asiakaspäätteiden paikkoja harvennetaan niin, että turvavälien noudattaminen on mahdollista. Lisäksi suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä, huolehditaan hygieniasta ja asiakasmäärää valvotaan, jotta asiointi säilyy turvallisena. Pidempi aikaista oleskelua kirjastossa suositellaan edelleen välttämään. Kirjastoauto Hilippa jatkaa toimintaa samalla neljän asiakkaan henkilömäärän rajoituksella, kuin tähänkin saakka.

Myös kaupungin työllisyyspalvelujen Vauhdittamo avataan yleisölle. Puutikki-myymälä pysyy toistaiseksi suljettuna.

Lieksan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta kaupunki ottaa soveltuvilta osin käyttöön Siun soten ohjeistuksen toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakoulussa sekä yliopistossa opiskelevien opiskelijoiden harjoittelujaksojen suhteen. Lieksan kaupunki ei ole koronapandemian aikana tarjonnut lainkaan työharjoittelupaikkoja opiskelijoille.

 

-Rajoitusten lieventämistä tehdään hyvin maltillisesti ja portaittain, kuten tähänkin saakka. Valoa tunnelin päässä on jo nähtävissä, ja se lisääntyy entisestään, kun vain maltetaan edelleen noudattaa ohjeita. Kaikkia toimintoja ei vielä voida avata, mutta toivoa siitäkin on. Ikäihmisten joukossa alkaneet koronarokotukset ovat jo vahva merkki siitä, että parempaan suuntaan ollaan menossa, kannustaa kaupunginjohtaja Määttänen lieksalaisia jaksamaan rajoitusten kanssa elämistä.

 

Suljettuina pysyvät toimipisteet ja toiminnot Lieksassa 23.2.2021 saakka:

Kulttuurikeskuksen Brahe-sali, kansalaisopiston toiminta etäopetusta lukuun ottamatta sekä lapsiperheiden Kohtaamispaikan toiminta.

 

Pielisen Museo jatkaa toimintaa Aluehallintoviraston asettaman 20 henkilön kokoontumisrajoituksen mukaisesti.

 

Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuus sisäliikuntapaikoissa (jäähalli, koulujen liikuntasalit sekä Liehun liikuntatilat ja uimahalli) jatkuu. Harrastustoiminnasta vastaavien seurojen kanssa on sovittu pelisäännöistä vuorojen suhteen ja niitä tulee noudattaa. Yksittäisiä otteluita liikuntatiloissa on mahdollista järjestää, mutta ei edelleenkään useamman joukkueen turnauksia, jotka aiheuttaisivat laajempaa liikkumista paikkakuntien ja maakuntien välillä, ja sitä kautta nostaisivat riskiä myös viruksen leviämiselle. 

Aikuisten harrasteryhmien osalta kaupungin liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina.

 

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään maanantaina 22.2. ja tiedottaa jatkon toimenpiteistä sen jälkeen. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja tarvittaessa valmiusryhmä kokoontuu jo aiemmin.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet:

www.siunsote.fi/korona

www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat

www.siunsote.fi/koronarokotukset

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

 

Lisätietoja:
Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001