Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kimppakyytireittien uusi ajokausi alkaa 1.8.2021

Lieksan kimppakyytireittien uusi ajokausi alkaa 1.8.2021

Uuden kauden myötä joitakin muutoksia liikennöitsijöihin, ajopäiviin ja reitteihin

Lieksan kaupungin kimppakyytiliikenteen uusi ajokausi starttaa elokuun alusta. -Pyydämme kaikkia asiakkaitamme tarkistamaan uudet liikennöitsijät, tilauspuhelinnumerot ja ajopäivät nettisivuiltamme www.lieksa.fi/kimppakyyti tai Lieksan Lehdessä olevista ilmoituksistamme, kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen muistuttaa.

-Reittien määrä on pysynyt samana, mutta reittimuutoksia on tullut erityisesti Lieksan eteläpuolella Vuonislahti-Vuonisjärvi- sekä Jaakonvaara-Sokojärvi-alueilla, elinvoimajohtaja kertoo. -Reittejä liikennöidään jatkossa siten, että kantatie 73 itäpuolella on toinen reitti ja länsipuolella toinen, mikä toivottavasti lyhentää osaltaan asiakkaiden matka-aikoja.

Kimppakyytiliikenteellä pyritään varmistamaan kuntalaisten asiointiliikenne kuntakeskuksiin, mutta se on avoin kaikille asiakkaille. -Toivomme, että kimppakyytiliikennettä hyödynnettäisiin enemmän muun muassa osana matkailuliikennettä, sillä kimppakyydeillä pääsee myös Kolille, Ruunaalle ja Patvinsuolle, Saastamoinen sanoo. -Kimppakyytiliikenne yhdistettynä muihin julkisiin liikennemuotoihin mahdollistaa näppärästi esimerkiksi Pielisen ympäri matkaamisen.

Kimppakyytiliikenne on kaikille avointa, kutsuohjattua, esteetöntä ja ovelta ovelle palvelevaa asiointiliikennettä. Tilaus reiteille tehdään ajopäivää edeltävänä iltana klo 16–18 liikennöitsijöiltä. Asiakasmaksu maksetaan kuljettajalle joko käteisellä tai pankkikortilla.

Lisätietoja, kimppakyytialueet kartalla www.lieksa.fi/kimppakyyti.