Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunkikonserni mukana Hämärän kaupan illassa 24.9.2021

Lieksan kaupunkikonserni mukana Hämärän kaupan illassa 24.9.2021

Lieksan kaupunki, Lieksan Kiinteistöt Oy ja Lieksan Kehitys Oy LieKe tuovat palvelunsa esille monipuolisella ohjelmalla

Lieksan kaupungin hyvinvointipalvelut, nuorisovaltuuston ja lukion oppilaskunnan edustus, kaupungin rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu, maakäyttö ja kaavoitus sekä kuntatekniikka ovat tavattavissa Kulttuurikeskuksen ala-aulassa klo 17 – 20. Myös kirjastoauto Hilippa parkkeeraa illan ajaksi Kulttuurikeskuksen edustalle.

Rakennusvalvonta on paikalla kertomassa rakentamiseen liittyvistä luvista, tarvittavista lupa-asiakirjoista sekä asemapiirroksen laatimisesta. Ympäristösuojelu esittelee tänä vuonna päivitettyjä kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä. Maankäytön osalta esittelyssä ovat uuden sote-keskuksen, Termänrannan sekä Kevätniemen uuden yritysalueen kaavoitukset. Kuntatekniikka esittelee lähitulevaisuuden taajamahakkuiden suunnitelmia ja niihin liittyen on kuntalaisilla mahdollisuus esittää kysymyksiä ja omia toiveitaan.

Musiikkiesityksiä sekä taikuutta on tarjolla Kulttuurikeskuksen ulko- ja sisätiloissa, kun duo Tuubakimalainen eli muusikot Harri Lidsle ja Miikka Kallio sekä viulutaiteilija Reeta Aho ja sellisti Ville Lodders sekä taikuri Tapio Salomaa esiintyvät illan aikana. Musiikkiopiston kesämuusikoiden musisointia on kuullaan kauppojen aulatiloissa sekä junioripuhallinorkesterin soittoa Hämärän kaupan illan päälavalla. Päälavalla esiintyy myös Lieksan lukion musiikkilinja illan aikana.

Lieksan Kiinteistöt Oy ja Lieksan Kehitysyhtiö Oy LieKe esittäytyvät yhteisellä teltalla Pielisentien varrella. Teltalla voi käydä tutustumassa vuokra-asumisen ja yrityskiinteistöjen mahdollisuuksiin sekä tutustua LieKen toimintaan ja menossa olevien hankkeiden kuulumisiin. LieKen yritysneuvojat myös kiertävät illan aikana keskustan yrityksissä ihmisiä tapaamassa.

Lasten liikennepuisto on avoinna iltapäivällä klo 15.00 – 17.00. Liikennepuistoon on vapaa pääsy ja se on avoinna säävarauksella. Nuokkari avoinna klo 14 – 20 ja uimahalli klo 20 asti.

Kulttuurikeskuksella on illalla myös Lieksan Vaskiviikon järjestämä konsertti klo 18.30, kun Torviseitsikko Pielinen esiintyy Brahe-salissa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kaupungin johtoryhmän jäseniä on tavattavissa illan aikana sekä Kulttuurikeskuksella että Pielisentien teltalla. Lisäksi kaupunkikonsernin ihmiset ovat tavattavissa ja jututettavissa ympäri Pielisen tietä illan aikana.

Hämärän kaupan illassa järjestetään myös Vauvanpäivän kulkue yhteistyössä Lieksan kaupungin, Lieksan seurakunnan, Siun soten, Kaveripari-hankkeen, MLL:n Pielisjärven yhdistyksen ja Lieksan kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa. Kulkue lähtee perheiden Kohtaamispaikalta (Siltakatu 1) klo 17 ja kulkee kaupungin läpi pitkin Pielisentietä seurakuntatalolle. Kulkueeseen osallistuminen on avoin kaikille.

 

Valoisan ajan kaupankäyntiä huutokaupoilla

Hämärän kaupan iltaan liittyen Lieksan kaupunki aloittaa kaupankäynnin jo päivänvalon aikaan ja järjestää kaksi huutokauppaa käytöstä poistetuille tavaroille. Ensimmäinen huutokauppa pidetään torstaina 23.9. entisellä Vuoniskylien koululla ja perjantaina 24.9. tavaroita huudetaan entisellä Jamalin koululla. Molemmat huutokaupat järjestetään klo 13 – 16. Huutokaupattavien tavaroiden listat julkaistaan ennakkoon Lieksan kaupungin internetsivuilla: www.lieksa.fi/uutiset

 

 

Lisätietoja:

Heli Turpeinen, viestintäsihteeri

heli.turpeinen@lieksa.fi

p. 040 1044 686