Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki juhlistaa Suomen itsenäisyyttä musiikilla

Lieksan kaupunki juhlistaa Suomen itsenäisyyttä musiikilla

Lieksan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. julkaistaan Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin musiikkivideo Sibeliuksen Finlandiasta. Musiikkivideon tarina kulkee läpi vuodenaikojen Kolin kansallismaisemassa. Finlandia-musiikkivideon on ohjannut Pekka Varonen. Alun perin orkesterille sävelletyn teoksen on sovittanut sellolle ja pianolle Matti Makkonen.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertin orkesterina on Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri ja Puhallinorkesteri Pielinen, johtajanaan Juha Tiensuu. Konsertissa esiintyvät myös trumpetisti Jouko Harjanne, pianisti Outi Nissi ja pianisti Saara Kangas, oboisti Hanne Turunen ja laulaja Ossi Keronen.

Lieksan juhlavuoden kunniaksi ohjelmisto koostuu Heino Kasken ja Janne Ikosen sävellyksistä. Janne Ikonen on sovittanut puhallinorkesterille ja trumpetille Kasken tunnetun Vienankarjalaisen rapsodian, jossa solistina on trumpettitaiteilija Jouko Harjanne. Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri ja Puhallinorkesteri Pielinen esittävät kolme osaa Ikosen sävellyksestä Rajan mailla, jonka Lieksan kaupunki tilasi Nuorisopuhallinorkesterin 50-vuotisjuhlaan.

Lieksan kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo vt. kaupunginjohtaja Arto Sihvonen. Juhlassa luovutetaan Lieksan kaupungin taidepalkinto Lasse Martikaiselle Kolin veistospuiston luomisesta ja paikallisen kulttuuriperinnön hyödyntämisestä matkailussa.

Itsenäisyyspäivän juhla Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa (Pielisentie 9-11) 6.12.2023 klo 14.

 

Lisätietoja:

Asko Saarelainen, vs. hyvinvointijohtaja

+358 40 1044 111 / asko.saarelainen@lieksa.fi

Luminen maisema Kolilta. Kuvaaja: Asko Kuittinen