Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki jatkaa luontomatkailuun panostamista

Lieksan kaupunki jatkaa luontomatkailuun panostamista

Lieksan kaupunki jatkaa Karhunpolun retkeilyreitin ja siihen liittyvien autiotupien alueiden vuokraamista Metsähallitukselta. Vuokrasopimusten uusimisella varmistetaan retkeilyreitin ylläpito ja kehittäminen myös tulevaisuudessa, uusi sopimuskausi päättyy vuoden 2037 lopussa. Lieksan kaupunginhallitus saa sopimukset käsiteltäväkseen maanantaina 24.1.2022.

-Pitkäaikaiset sopimukset mahdollistavat reitin ylläpitämisen ja kehittämisen lieksalaisten ja alueen matkailijoiden virkistäytymiseen ja harrastamiseen. Lisäksi tämä tukee matkailuliiketoiminnan kehittämistä Lieksassa, asiasta kertoo hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Karhunpolku on vuonna 1987 perustettu retkeilyreitti Kuhmon rajalta Teljosta Patvinsuolle, ja reitti on vapaasti kaikkien ulkoilijoiden käytettävissä. Polku kulkee Metsähallituksen mailla ja reitin ylläpidosta vastaa Lieksan kaupunki. Yhteispituudeltaan reitti noin 98 kilometriä, joista metsätieosuuksia n. 20 km. Osana Karhunpolkua (27 km) ovat myös reittiosuudet Änäkäisellä, Ruunaassa ja Patvinsuolla taukopaikkoineen, joiden ylläpidosta vastaa Metsähallituksen Luontopalvelut.

Karhunpolulla voi taittaa matkaa jalkaisin, hiihtäen ja pyöräillen. Osaa reitistä voi käyttää lumipeitteisenä aikana myös koiravaljakoilla liikkumiseen. Moottorikäyttöisiä ajoneuvoja voi käyttää vain reitin huoltotehtävissä. Retkeilijöiden käytettävissä reitin varrella ovat autiotuvat Otroskoskella, Valamajoella sekä Pitkäjärvellä, joiden peruskorjauksista, kunnossapidosta ja huollosta kaupunki myös vastaa.

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja

arto.sihvonen@lieksa.fi / 040  1044 101

Polku mäntymetsän keskellä. Pyöräiiljä reppu selässä ajaa plpolkupyörällä polkua pitkin.