Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki aloittaa uudenlaiset kuntalaiskeskustelut

Lieksan kaupunki aloittaa uudenlaiset kuntalaiskeskustelut

Kaupungin kuulumisia luettavissa myös blogin muodossa

Lieksan kaupunki aloittaa kokeilun uudenlaisten kuntalaiskeskustelujen muodossa, ja järjestää kerran kuukaudessa ns. tapaamispäivän, jolloin kaupunginjohtaja on tavattavissa koronarajoitukset huomioiden ajanvarauksella joko kasvokkain tai etäyhteydellä. Lisäksi tapaamispäivinä järjestetään avoin Teams-keskustelumahdollisuus sekä sosiaalisen median suora lähetys, jossa kaupunginjohtaja vastaa kaupunkilaisten kysymyksiin ja kertoo kaupungin ajankohtaisista asioista.

-Korona-aika rajoituksineen ja yleisten tapahtumien puuttuminen arjesta on vähentänyt kasvokkaisia tapaamisia ja keskusteluja, joita niin sanottuna normaalina aikana käydään, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen taustoittaa kokeilua. Kokeilun tavoitteena on pitää keskustelun kynnys matalana ja mahdollistaa asioiden suoraan kysyminen kaupungin johdolta.

-Ajoittain kaupunkilaisten puolelta tulee kysyntää kasvokkaiskeskusteluille, mutta niiden järjestäminen nopealla aikataululla ei aina onnistu. Tällä kokeilulla halutaan testata, onko tämänlaiselle toiminnalle kysyntää ja samalla vastataan aikataulullisiin ongelmiin, kun kalenteristani varataan hyvissä ajoin yhdelle iltapäivälle aikaa lieksalaisten tapaamisille, Jarkko Määttänen kertoo käytännön järjestelyistä

Tapaamispäivän lisäksi kaupungin kuulumisia voi käydä lukemassa blogista, joka julkaistaan kaupungin internetsivuilla www.lieksa.fi/mita-kuuluu-lieksa. Blogi julkaistaan noin kolmen viikon välein, ja blogin kautta tehdään kaupungin toimintaa tutuksi kirjoitusten, videoiden ja kuvien kertomana. Ensimmäisessä blogissa kaupunginjohtaja tarkastelee kuluvaa valtuustokautta ja tulevaisuuden näkymiä otsikolla Kaupunginjohtajan katsaus kuluvaan valtuustokauteen.

 

Ensimmäinen kaupunginjohtajan tapaamisten päivä on torstaina 22.4.2021, yleinen Teams-keskustelu klo 15 ja kuulumisten suora lähetys Lieksan kaupungin Facebook-sivulla klo 16.30.

Seuraavat tapaamispäivät ovat 27.5. ja 17.6.

 

Ajanvaraukset kahdenkeskisiin tapaamisiin johdon sihteerille:

raija.mustonen@lieksa.fi / 040 1044 003

 

Teams-linkki julkaistaan kaupungin internetsivuilla www.lieksa.fi/uutiset keskustelua edeltävänä päivänä.

Suoraa lähetystä varten ennakkokysymykset joko Lieksan kaupungin Facebook-sivun kautta tai sähköpostitse osoitteeseen: viestinta@lieksa.fi.

 

 

Lisätiedot:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001