Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin vesimaksut muuttuvat 1.1.2020 alkaen

Lieksan kaupungin vesimaksut muuttuvat 1.1.2020 alkaen

Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt uudet vesimaksut 28.8.2019 ja muutokset astuvat voimaan vuoden 2020 alusta.

 

Vesimaksujen muutos on kokonaisvaltainen uudistus nykyisen vesihuoltolain vaatimusten mukaisesti. Hintojen muutoksella yhtenäistetään ja selkeytetään koko kaupungin alueen vesimaksuja niin Lieksan Veden kuin Kolin Veden verkostoalueilla. 

 

Perusmaksut, joilla on Lieksan ja Kolin verkostojen alueella erilaiset hinnoitteluperusteet, pysyvät tässä vaiheessa ennallaan. Liittymismaksujen perusteet sen sijaan yhdenmukaistetaan.

 

Muutoksen jälkeen Lieksan ja Kolin verkostoalueilla veden käyttömaksu on 3,90 euroa kuutiometriltä (sis. jätevesimaksun + alv 24%). Käyttöveden kuutiohinnan muutos käytännössä tarkoittaa Lieksan Veden verkostoalueella viiden prosentin (0,19 euroa) nousua ja Kolin veden verkostoalueella 0,44 euron hinnan laskua. Näin saadaan koko vesilaitoksen alueella käyttömaksut samalle tasolle, kuten laki edellyttää. Kolin Veden käyttömaksujen alennuksella toivotaan osaltaan olevan myös positiivinen vaikutus Kolin alueen elinkeinopolitiikkaan ja alueen asiakasmäärän kasvuun. Pohjois-Karjalan maakunnassa vesimaksujen keskiarvo on 4,60 euroa.

 

Vesiosuuskunnille myytävän veden tukkuhintaan ja jätevesimaksuun tehdään vastaavasti noin viiden prosentin korotus.

 

Uusien taksojen muutoksesta ja voimaantulosta tiedotetaan asiakaskohtaisesti loka-marraskuun 2019 aikana.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Jari Kärkkäinen, vesihuoltopäällikkö, Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos

jari.karkkkainen@lieksa.fi

puh. 040 104 4850