Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin työllisyystoimijat saman katon alle

Lieksan kaupungin työllisyystoimijat saman katon alle

Lieksan kaupunki on keskittänyt kaupungin omat työllisyystoimijat samaan osoitteeseen. Lieksan kaupungin työllisyyspalvelut ja Kohti työtä ja koulutusta -hanke löytyvät nyt Virastotalolta eli osoitteesta Kainuuntie 5. Virastotalolla on myös työllisyyden edistämiseen matalan kynnyksen Vauhdittamo sekä Puutikki-myymälä.

Lieksan kaupungin työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen kertoo, että työllisyyspalveluiden muutto Merilästä Virastotalolle on tehty alkuvuoden aikana. Puutikki-myymälä muutti Virastotalolle jo ennen joulua.

-Sekä Lieksan kaupungin työllisyyspalvelut että Kohti työtä ja koulutusta -hanke tekevät laaja-alaisesti töitä työllisyyden edistämisen eteen, ja on loogisempaa sekä asiakkaiden että työntekijöiden kannalta, että sijaitsemme yhdessä paikassa, työllisyyspalveluvastaava Honkanen perustelee muuttoa. -Samassa rakennuksessa on myös TE-palveluiden toimisto ja KELA, ja Siun soten toimipisteetkin ovat nyt asiakkaita lähempänä.

 

Vauhdittamo avoinna ma 3.2.2020 alkaen arkisin klo 9-15

Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen yksi tavoite on Vauhdittamon eli ohjaamotyyppisen, monitoimijaisen nuorten ja aikuisten palvelualustan jalkautus Lieksassa. –Vauhdittamo on suunnattu kaikenikäisille asiakkaille, ja tarkoituksena on katsoa omavalmentajan kanssa esimerkiksi työllisyyteen tai opintoihin liittyviä kokonaisuuksia eteenpäin, toteaa Kohti työtä ja koulutusta -hankkeen projektipäällikkö Kaisa Karhu-Härkönen.

Virastotalon toisessa kerroksessa sijaitsevan Vauhdittamon aukioloaika on maanantaista 3.2.2020 alkaen arkisin klo 9-15. -Meihin voi toki ottaa yhteyttä myös muina aikoina, ja sovimme silloin asiakkaalle tapaamisaikaa siihen aikaan, kun se asiakkaalle sopii, Karhu-Härkönen muistuttaa.

Lieksan Kehitys Oy LieKellä on lisäksi työllisyyden edistämiseen 5T-hanke (Tekemätöntä Työtä Tarjolla, Työpaikkoja Tekijöille), jonka tavoitteena on keskittyä erityisesti polutuksen loppupäähän ja yrityksille rekrytoitaviin työntekijöihin. 5T-hankkeen toimipiste on LieKen toimistolla, Energiatie 2, mutta hankkeen henkilökunta toimii osin myös Virastotalolla.

Uniikkeja kädentaito– ja puutuotteita on myynnissä Puutikki-myymälässä. Puutikki on Vauhdittamon kanssa samassa tilassa ja on myös avoinna arkisin klo 9-15.

Lieksan kaupungin työllisyyspalvelut järjestävät kuntouttavaa työtoimintaa Vauhdittamossa sekä kaupungin ja yhdistysten toimipaikoilla. Työttömät työnhakijat voivat selvittää TE-toimistosta, ovatko he oikeutettuja kuntouttavaan työtoimintaan. Työllisyyspalvelujen työvalmentajat pyrkivät yhdessä asiakkaan kanssa etsimään polkuja takaisin työelämään. Vaihtoehtoina voi olla tilanteen mukaan esimerkiksi kouluttautuminen, palkkatuettu työ, kuntouttava työtoiminta tai työllistyminen erilaisten hankkeiden ja alueen työllisyystoimijoiden kautta.

Kohti työtä ja koulutusta -työllisyyshankkeessa kehitetään työllisyys- ja koulutuspolun alkuvaihetta kohti työmarkkinoita ja koulutusta. Työpaketit ovat: 1) Vauhdittamon eli ohjaamo –tyyppisen monitoimijaisen nuorten ja aikuisten palvelualustan jalkautus Lieksassa ja Juuassa, ohjausprosessin ja omavalmentaja–mallin kehittäminen,  yksilöllinen asiakastyö, 2) työ- ja toimintakyvyn selvittämiseen liittyvä kehittäminen ja palvelujen hankkiminen, 3) opinnollistamisen juurruttaminen työllisyyspolun alkuvaiheeseen sekä 4) kyläpilotit kuntien raja-alueilla ja työllisyydenhoidon mallien kehittäminen ja pilotointi tulevaisuuteen päin Lieksassa ja Juuassa.

 

 

Lisätiedot:

Työllisyyspalveluvastaava Varpu Honkanen, p. 040 1044 312

Kohti työtä ja koulutusta -hanke, projektipäällikkö Kaisa Karhu-Härkönen, p. 040 1044 681