Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin toiminnot pääosin ennallaan koronatilanteesta huolimatta

Lieksan kaupungin toiminnot pääosin ennallaan koronatilanteesta huolimatta

Kaupunki ei järjestä omia yleisötilaisuuksia ja jäähalli sulkeutuu

 

Lieksan kaupungin johtoryhmä on linjannut tämän hetken tilanteen mukaan koronaviruksen mahdollisia vaikutuksia Lieksan kaupungin palveluihin.

 

-Seuraamme tarkasti valtakunnallisia, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n, Aluehallintovirasto AVI:n sekä Siun soten ohjeita ja määräyksiä, eikä tällä hetkellä ole perusteita sulkea toimintoja laajamittaisesti, analysoi koronavirustilannetta kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Olemme nostaneet valmiustasoa ja valmistaudumme siihen, että tilanne voi nopeastikin muuttua.

 

Päiväkodit ja koulut jatkavat toimintaansa normaalisti. -Mahdollisessa epidemiatilanteessa lähdetään karsimaan ja priorisoimaan toimipisteiden toimintaa tartuntatautilääkärin lausunnon perusteella, kaupunginjohtaja kertoo jatkosta. Perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa varaudutaan etäopiskelujärjestelyihin, jos esimerkiksi karanteeniin joudutaan laittamaan oppilaita tai toimipisteitä sulkemaan kokonaan. Lisäksi kevään opintoretket on peruttu.

 

Lieksan kaupungin kirjaston, Pielisen museon, kansalais- ja musiikkiopiston, Nuokkarin, kulttuurikeskuksen näyttelyn sekä Vauhdittamon toiminnot ja aukioloajat pysyvät muuttumattomina. Kaupungin asiakaspalvelupiste kaupungintalolla palvelee asiakkaita normaalisti, samoin liikunta- ja uimahalli.

 

Jäähalli on päätetty sulkea kokonaan viikolla 12. -Jääkiekon osalta sarjatoiminta ja harjoitusvuorot, samoin kuin taitoluistelun aluemestaruuskilpailut on yhdistysten toimesta peruutettu, ja tulemme sulkemaan jäähallin viikolla 12, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sanoo.

 

Lieksan kaupunki on linjannut, ettei se itse järjestä toukokuun loppuun mennessä yleisötapahtumia. -Tulemme siis perumaan kaikenkokoiset yleisötapahtumat tässä kohtaa varotoimenpiteenä, taustoittaa Määttänen. -Toivomme, että muut tapahtumajärjestäjät tekevät päätöksiä omista tilaisuuksistaan noudattaen viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Kaupunki tähdentää, että jos kaupungin tiloissa järjestetään ulkopuolisten toimesta tapahtumia, joissa ei noudateta viranomaisten antamia määräyksiä, on kaupungilla oikeus perua tilaisuudet.

 

Kaupungin johtoryhmä seuraa jatkuvasti tilannetta ja tarkentaa ohjeistusta tilanteen muuttuessa. Kaupunkikonsernin henkilökuntaa koskevista tarkemmista ohjeista tiedotetaan henkilökuntaa erikseen.

 

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan www.siunsote.fi/korona -sivustoa ajankohtaisten tietojen ja ohjeistusten osalta.

Lieksan kaupunki päivittää tietoa www.lieksa.fi ja facebook-sivustoille.

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, p. 040 1044 001

Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen p. 040 1044 101