Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin taidepalkinto Loukun Seurojentaloyhdistykselle

Lieksan kaupungin taidepalkinto Loukun Seurojentaloyhdistykselle

Loukun Seurojentaloyhdistys ry saa Lieksan kaupungin tämän vuoden taidepalkinnon kesäteatterin tekemisestä ja yhteisöllisyyden luomisesta.

 

Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunta päätti asiasta kokouksessaan 3.12.

 

Taidepalkinto on tuhannen euron suuruinen ja lisäksi siihen kuuluu kunniakirja. Palkinto luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlassa Lieksan kulttuurikeskuksessa 6.12. klo 14.

 

Kesäteatteritoiminta Egyptinkorven asutuskylän entisen kyläkoulun pihapiirissä käynnistyi Loukku-Siltavaara kylätoimikunnan puheenjohtajan ja aktiivisien teatterilaisen Martti Kärjen ja kylänäyttelijöiden aloitteesta 15 vuotta sitten, kesällä 2005. Tavoitteena oli piristää kylätalon toimintaa.

 

Kyläläiset tekivät talkoilla kesäteatterin katsomon Seurojentalon pihaan yhteistyössä Viekin Nuorisoseuran kanssa. Viekin Kylänäyttelijät on toiminut Lieksan kansalaisopiston näytelmäryhmänä 1970-luvulta saakka. 1980-luvulla ryhmä esitti iltamatyyppisiä teatteriesityksiä Loukun koululla. Säännölliset harjoitukset ja esitykset Loukun Seurojentalolla alkoivat 1990-luvun alussa.

 

Säännöllisesti toimiva Loukun kesäteatteri on tärkeä kylän yhteishengen ja tunnettavuuden muodostumiselle. Teatteritoiminta kerää esityksiinsä vuosittain vajaat 2 000 katsojaa. Heistä runsas neljännes on Lieksan ja Nurmeksen ulkopuolelta tulevia lomalaisia ja kesävieraita.

 

Loukun kesäteatteri on kokonaisvaltainen elämys. Seurojentalon perinteinen pihapiiri on teatteri-iltoina suosittu kohtaamispaikka. Oheispalvelut, kuten liikenteenohjaus ja väliaikatarjoilun toimivat hyvin. Tämän mahdollistaa noin kolmenkymmenen talkoolaisen joukko. Kesäteatterin tuoma tulos on avainasemassa Seurojentalon ympärivuotisen toiminnan turvaamiseksi.

 

Teatterielämysten kokeminen on asiakkaiden mielestä tärkein syy vierailla Loukun kesäteatterissa. Kokemuksesta pitävät huolen teatterin kokeneemmat ja nuoremmat aktiiviset harrastajanäyttelijät. He löytävät itsestään ammattiohjaajan tukemana uusia ulottuvuuksia mieleenpainuvien roolisuorituksien tekemiseen meidän kaikkien iloksi.

 

Lieksan kaupungin taidepalkinto on jaettu vuodesta 1987 alkaen vuosittain yhdelle tai useammalle lieksalaiselle taiteen ja kulttuurielämän alueella ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle. Taidepalkinto myönnetään paikallisen kulttuurielämän kehittämiseksi tehdystä työstä. Palkinnon on saanut 37 taiteen tekijää.

 

Lisätietoja: Asko Saarelainen, p. 04010 44111