Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin ruokahuollon asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset valmistuneet

Lieksan kaupungin ruokahuollon asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset valmistuneet

Kinkkukastike tekee paluun ruokalistoille

 

Lieksan kaupungin ruokahuolto järjesti asiakastyytyväisyyskyselyn palveluidensa käytöstä koululaisille, opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle.  Kysely toteutettiin Webropol-ohjelman kautta, jolloin siihen voitiin vastata tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä. Asiakastyytyväisyyskyselyssä pyydettiin arvioimaan ruokasalin viihtyisyyttä, ruokalajien vaihtelevuutta, ruuan makua, ruokailuaktiivisuutta sekä asiakaspalvelua.

-Kyselyyn vastasi kaikkiaan 441 ruokailijaa. Vastaajista 149 oli alakoululaisia, 171 yläkoululaisia, 49 lukiolaisia, 42 Riverian Lieksan koulutusyksikön opiskelijoita ja 26 oli henkilökuntaan kuuluvia, kertoo Lieksan kaupungin ruokahuoltopäällikkö Mervi Liiten.

 

Ruokasalin viihtyisyys koettiin erittäin hyväksi tai hyväksi yhteensä 62,4 % ja huonoksi 8 % vastanneista. Syinä huonoon arvosanaan olivat ruokasalin ahtaus ja meluisuus, joka koskenee Keskuskoulun Koulukadun yksikön kahta ruokasalia, joissa käy ruokailemassa päivittäin yli 320 oppilasta.

 

Kysymykseen ”Vaihtelevatko ruokalajit riittävästi” 66,5 % oli arvioinut sen toteutuvan hyvin tai erittäin hyvin. Vastaajista ruoan maun arvioi 8 % erittäin hyväksi, 41 % hyväksi, 37 % tyydyttäväksi ja 14 % huonoksi. Lisäkysymykseen ”miksi” vastattiin mauton (47,9 %), mausteinen (7,8 %) muu syy (28,6 %) ja suolaton (15,7 %). Koska vastaajista oli muita kuin alakoululaisia yli 65 %, ruoan mauttomuusarviointi tullee heiltä. Ruokahuoltopäällikkö Liiten taustoittaa, että ruokaa valmistetaan ravitsemussuositusten mukaan ja mm. terveysviranomaiset ottavat tietyn väliajoin ruokanäytteen tarkistaakseen tarjottavan kouluruoan suolapitoisuuden. Kaikissa ruokasaleissa on ollut jo nyt lisämausteita tarjolla. Brahea-kampuksen ruokasaliin hankintaan myös lisäksi erilaisia maustekastikkeita, jolloin jokainen voi maustaa oman ruokansa haluamallaan tavalla.

 

Vastaajista 92 % ilmoitti käyvänsä ruokailemassa ja 8 % puolestaan jättää ruokailun väliin. Syinä ruokailemattomuuteen oli mm., ettei kouluruoka maistu (40 %), muu syy (23 %), pitkät jonot ruokailussa (18 %), kotitaloustunnit (4%) sekä lukujärjestyksessä väli (4 %).

 

Asiakaspalvelu koettiin 79,3 % mielestä hyväksi tai erittäin hyväksi. Kyselyssä tiedusteltiin myös ruokaa, jonka asiakkaat haluaisivat uutena listalle. Eniten kannatusta saivat kananugetit, kinkkukastike ja tortillat.

-Toivottuja hampurilaisista ja pitsoja ei ole tarkoitus ottaa ruokalistalle, vaan niiden toteutuksen jätämme paikkakuntamme ravintoloille, Mervi Liiten linjaa. -Tulleista toiveista tortillat ja kananugetit toteutamme teemojen yhteydessä. Tortilloja tehdään pääsäisenä ja kananugetteja nautitaan vappulounaalla, hän jatkaa.

 

Kinkkukastike palaa uudelleen ruokalistalle korvaten makkaravuoan, jota toivottiin eniten poistettavaksi ruokalajiksi. Muutos tulee voimaan syyskulukaudella 2022.

 

Lisätietoja:

Ruokahuoltopäällikkö Mervi Liiten, mervi.liiten@lieksa.fi , p. 040 104 4015