Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin osallisuuskyselyssä selvitettiin kokemuksia lieksalaisuudesta ja lieksalaisesta identiteetistä

Lieksan kaupungin osallisuuskyselyssä selvitettiin kokemuksia lieksalaisuudesta ja lieksalaisesta identiteetistä

Lieksan kaupungin osallisuuskyselyn tulokset on julkaistu. Lieksan kaupungin osallisuuskysely toteutettiin Webropol-kyselynä 19.2.202417.3.2024 välisenä aikana. Kyselyyn vastaaminen oli mahdollista sähköisesti Lieksan internetsivujen kautta tai paperisella lomakkeella kaupungin asiakaspalvelupisteessä ja kirjastossa.

Vastauksia oli yhteensä 65, ja niitä käytetään Lieksan kaupungin strategian kehittämisessä sekä kaupungin hyvinvointisuunnitelmassa.

Kyselyssä mitattiin osallisuuden kokemusta sekä motivaatiota ja mahdollisuutta osallistua, ja kerättiin tietoa mieluisimmista osallistumis- ja vaikuttamistavoista. Myös kokemuksia lieksalaisuudesta ja lieksalaisesta identiteetistä selvitettiin kyselyn avulla.

Kyselyn perusteella onnellisuutta Lieksassa tuovat muun muassa luonto, turvallisuus, hyvät harrastamisen mahdollisuudet, Pielinen, karjalaisuus ja helposti lähestyttävät, aidot ihmiset. Lieksalaista mielenlaatua kuvailtiin muun muassa varautuneeksi ja ennakkoluuloiseksi, kuitenkin myös iloiseksi ja ystävälliseksi, maanläheiseksi, vähään tyytyväiseksi, uteliaaksi ja kateelliseksi.

Vastaajien mielestä lieksalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi Lieksan kaupungin tulisi kiinnittää erityistä huomiota ikäihmisten, lapsiperheiden, sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin ja palveluihin. Myös matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksiin, kulttuuritoiminnan kehittämiseen, ja toimivien terveyspalvelujen ja yhdistys- ja järjestötoiminnan kehittämisen tulisi kiinnittää huomiota.

Kyselyn tulokset ovat katsottavissa osoitteessa: Lieksan kaupungin osallisuuskyselyn tulokset 2024

 

Lisätietoja

Juha Ryynänen, hyvinvointikoordinaattori, Lieksan kaupunki

040 1044 160 / juha.ryynanen@lieksa.fi