Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos kilpailuttaa talvi- ja kesähoidon osalle keskustaajaman liikennealueista

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos kilpailuttaa talvi- ja kesähoidon osalle keskustaajaman liikennealueista

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos on valmistellut Lieksan kaupungin liikennealueiden talvi- ja kesähoidon kilpailutusta sopimuskaudelle 1.11.2022-30.4.2025 + yhden (1) ja + yhden (1) vuoden optiomahdollisuudella. Kilpailutus koskee alueita Partalanmäki-Merilä ja Vehkakangas-Kotola-Surpeenvaara. Liikennealueiden hoito on koko keskustaajaman alueella tuotettu tähän saakka kuntatekniikkaliikelaitoksen omana työnä. Asia on Lieksan kaupunginhallituksen käsiteltävänä maanantaina 4.4.2022.

Kilpailutus tukee Lieksan kaupungin strategiaa, jonka tavoitteiksi on toimenpideohjelmassa määritelty kasvuhakuisten ja elinvoimaisten yritysten paikkakunnalle sijoittuminen ja sitoutumista edistävät ratkaisut kaupunkikonsernin palveluissa sekä kaupunkikonsernin palveluiden tuottaminen yhteistyössä yritysten kanssa. Strategian tavoitteena on myös kaupungin toiminnan kehittäminen ja tuottavuuden tehostaminen. -Ulkoistamalla yksi kolmesta hoitoalueesta saadaan vertailutietoa, jonka perusteella on mahdollista kehittää omaa toimintaa ja lisätä sen tuottavuutta, asiaa taustoittaa kuntatekniikan päällikkö Ritva Patja. -Samalla selvitetään monituottajamallin mahdollisuus katujen hoidossa ja vahvistetaan liikennealueiden palvelutuotantoa myös poikkeustilanteissa, kun alueiden hoidosta vastaa kaupungin oma yksikkö ja yksityisiä palveluntuottajia, Patja jatkaa.

Liikennealueiden talvihoitoon sisältyy muun muassa aurausviittojen asennus ja poisto, auraus, sohjon ja polanteiden poisto, liukkaudentorjunta, lumen kuormaus sekä kaivojen ja rumpujen sulatus. Kesähoidon tehtäviä ovat muun muassa piennarleikkaus, palteen poisto ja tienvarsiojien perkaus, asfalttipäällysteen paikkaus, tiemerkintämaalaukset ja liikennemerkkien vaihdot.

Kilpailutuksen tekee Pohjois-Karjalan hankintatoimi.

 

Lisätietoja:

Ritva Patja, kuntatekniikan päällikkö

p. 040 1044 704

Lumikasan takana traktori ja kuorma-auto. Kauhakuormaaja lastaa lunta auton kyytiin.