Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan pelastuslaistoksen välistä kehittämissopimusta esitetään jatkettavaksi vuosille 2020-2021

Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan pelastuslaistoksen välistä kehittämissopimusta esitetään jatkettavaksi vuosille 2020-2021

Tiedote 3.10.2019

 

Lieksan kaupungin kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen välisen Lieksan paloaseman kehittämissopimuksen jatkamisen vuosille 2020 – 2021.

 

-Kehittämissopimuksen kautta Lieksaan saadaan molemminpuolista hyötyä alueen elinvoiman ja hyvinvoinnin kehittämiseksi, taustoittaa kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Kaupungin ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen välistä vastaavaa kehittämissopimusta on toteutettu suunnitelman mukaisesti jo vuosina 2018 ja 2019. Sopimukseen avulla on tähän mennessä tarjottu pelastuslaitokselle monipuolisia harjoitus- ja koulutusympäristöjä ja näin pystytty lisäämään pelastushenkilöstön osaamista. Myös pelastuslaitoksen kalustoa ja valmiutta on voitu kehittää. Tarpeellisten harjoitustilojen tarjoamisen myötä kaupungin käytöstä poistettuja rakennuksia on myös saatu purettua kustannustehokkaasti. Pelastuslaitos on purkanut esimerkiksi entisen paloaseman ja työterveyshuollon rakennukset osana kehittämissopimusta.

 

-Yhteistyö on alueellisen kehittämisen kannalta tärkeää ja se tukee myös kaupungin strategiaa, Määttänen kertoo. Kehittämissopimuksen jatkumisen myötä Lieksan kaupunki tarjoaa jatkossakin Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle harjoitusympäristöiksi purettavaksi suunniteltuja rakennuksia, kuten entisen kaupungintalon ja entisen sivistysviraston rakennuksen Rantalantiellä.

 

Kaupunginjohtaja Määttänen toteaa sisäilmaongelmien takia käytöstä poistettujen rakennusten toimivan hyvin pelastuslaitoksen harjoittelukohteina ja ne puretaan pois harjoitusten päätyttyä. Purkamisen jälkeen aluetta on tarkoitus kehittää niin, että Lieksanjoen varressa sijaitsevan alueen maisemallinen merkitys otetaan huomioon.

 

Mikäli kehittämissopimus toteutuu, maksaa Lieksan kaupunki molempina sopimusvuosina 93 000 eurolla korotettua pelastustoimen maksuosuutta. Kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina 7.10.2019.

 

 

 

 

Lisätietoja:

 

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001

jarkko.maattanen@lieksa.fi