Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupungin ja Lieksan Kehitys Oy LieKen työtyytyväisyys pysynyt hyvällä tasolla 2022

Lieksan kaupungin ja Lieksan Kehitys Oy LieKen työtyytyväisyys pysynyt hyvällä tasolla 2022

Lieksan kaupungin ja Lieksan Kehitys Oy LieKe:n vakinaiselle henkilöstölle ja vähintään vuoden mittaisessa työ- tai virkasuhteessa olevalle määräaikaiselle henkilöstölle suunnattu työhyvinvointikysely toteutettiin 26.9.-22.10.2022 välisenä aikana. Sähköiseen kyselyyn vastasi yhteensä 166 työntekijää, jolloin vastausprosentiksi muodostui 61,5. Vuoden 2021 työhyvinvointikyselyn vastausprosentti oli 64,6.

 

-Vastausprosentti on edelleen valtakunnallisesti hyvällä tasolla, ja kiitos kattavan vastausmäärän kaupunki pääsee tekemään vastauksista selkeitä yhteenvetoja sekä muodostamaan konkreettisia toimenpiteitä jatkokehittämisen pohjaksi, toteaa Lieksan kaupungin hallintojohtaja Sari Leinonen.

 

Osa-alueista ergonomia ja työterveys (v. 2022 3,73 / v. 2021 3,73) sekä optimaalinen kuormitus (3,57 / 3,53) ovat pysyneet edellisen vuoden tasossa tai saaneet paremmat arvioinnit vuonna 2022 verrattuna edelliseen vuoteen. Esimiestyön (3,6 / 3,73), työkyvyn (4,03 / 4,07), tiedonkulun ja vuorovaikutuksen (3,38 / 3,47) sekä työn kehittävyyden (3,67 / 3,7) osalta tulokset näyttivät hienoista laskua. -Muutokset ovat onneksi pieniä, mutta antavat indikaation siitä, mihin asioihin meillä kaupungilla on syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota, hallintojohtaja Sari Leinonen sanoo. -Viime vuosi on kokonaisuutena ollut haastava koko henkilöstölle johtuen mm. Ukrainan sodan vaikutuksista, edelleen vallitsevasta koronasta ja muista henkilökunnan työyksikköjä vaivanneista tautikierteistä.

 

Hallintojohtaja Leinonen kertoo, että yhteistyötoimikunta on käsitellyt vuoden 2022 työhyvinvointikyselyn tuloksia joulukuussa ja asetti niiden pohjalta vuodelle 2023 kehittämistavoitteita. -Tavoitteet painottuvat riskienarvioinnin kehittämiseen sekä tiedonkulkua, vuorovaikutusta ja ennakointia kehittäviin toimenpiteisiin, samoin kuin järjestelmälliseen ja tehtävänmukaiseen perehdyttämiseen. -Lisäksi tavoitteena on työterveyshuoltoon kuuluvien palveluiden selventäminen kaupungin työntekijöille.

Työtyytyväisyystuloksia käydään läpi kaupunginhallituksessa maanantaina 9.1.

 

Lisätietoja:

Sari Leinonen, hallintojohtaja, p. 040 1044 005